Головна » Інше » Шахтарські профспілки виробляють своє ставлення до реорганізації “Львіввугілля”

Шахтарські профспілки виробляють своє ставлення до реорганізації “Львіввугілля”

24 грудня відбулося засідання представників Вільної профспілки працівників вугільної галузі ДАК „Львіввугілля”, на якій обговорювалося питання реорганізації підприємства, — повідомив голова Вільної профспілки шахтарів ДАТ „Львіввугілля” Михайло Шабля.

„Ми сформували перелік питань, які постали у зв’язку з реорганізацією вугільного холдингу і які потребують, на наш погляд, роз’яснень та уточнень. Отож нами було прийнято рішення ініціювати проведення наради за участю всіх зацікавлених сторін для з’ясування всіх проблемних моментів.
Членів вільної вугільної профспілки непокоїть те, що якщо раніше директори шахт призначалися Мінпаливенерго, то після реорганізації вони будуть призначатися генеральним директором ДАК „Львіввугілля”. До того ж, профспілка ще в листопаді передала лист до Мінпаливенерго, яв якому йдеться про те, що Анатолій Заболотний не справляється з обов’язки гендиректора вугільного холдингу, — зазначив Михайло Шабля.

Позбавлення шахт юридичної самостійності означає централізацію коштів, і якщо шахти раніше самотужки вирішували деякі важливі питання, наприклад, забезпечення шахтарів засобами гігієни, то як це питання буде вирішуватися зараз, поки що незрозуміло. „Нас запевняють, що реорганізація призведе до скорочення штатів центрального апарату ДАК „Львіввугілля”, але скидається на те, що, навпаки, збільшення функцій призведе до зростання числа чиновників”, — говорить Михайло Шабля.

24 грудня також відбулася нарада голів профкомів шахт та керівників цих підприємств з проблемних питань, ініційована Террадою вугільників. Участь у нараді взяв також міський голова Червонограда Ігор Чудійовича. На думку шахтарів, останній міністерський указ про реорганізацію ДХК “Львіввугілля” абсолютно нічого не змінює у стані речей, а скоріше заганяє проблеми “ще глибше”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...