Головна » Інше » “Світоч” цього року не зможе виробити 48 тис. тонн продукції

“Світоч” цього року не зможе виробити 48 тис. тонн продукції

Львівська кондитерська фабрика „Світоч” цього року не зможе виробити заплановані 48 тис. тонн продукції, – повідомив 17 грудня на прес-конференції генеральний директор АТ „Світоч” Андрій Тавпаш.

„Не буде ця планка виконана”, – сказав він.

Пояснив це Андрій Тавпаш тим, що цього року на підприємстві проводилася „серйозна реконструкція”, в результаті якої виробничі лінії зупинялися на 1,5-2 місяці замість звичних 2-3 тижнів.

Таким чином, за його словами, цього року „Світоч” випустить навіть на кілька відсотків менше продукції, ніж у 2001 р. Однак, зазначив він, відкриття нової лінії з виробництва шоколаду дозволить фабриці наступного року працювати „більш ритмічно”, а відтак вона випустить мінімум на 10% більше продукції, ніж було заплановано на 2002 рік.

„Світоч” належить до найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Йому належить 10% ринку.

У 2001 році фабрика виробила 44 тис. тонн кондитерської продукції на загальну суму 355 млн. грн. (у 2000 р. – на 8% менше). Того ж року вона реалізувала продукції на суму 321 млн. грн.

За 11 місяців 2002 року „Світоч” перерахував до державного бюджету близько 36 млн. грн. податків, зборів, платежів у бюджетні і позабюджетні фонди.

Контрольним пакетом акцій „Світоча” володіє компанія Nestle.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...