Головна » Інше » “Молода Галичина” почала виходити у власній друкарні

“Молода Галичина” почала виходити у власній друкарні

Львівська газета „Молода Галичина” почала виходити у власній друкарні. Про це газета повідомила 12 грудня.

„Ви читаєте зараз уже третє число нашої газети, яке вийшло у світ у друкарні „Видавничого Дому „Молода Галичина”, – зазначається у повідомленні.

Друкарня укомплектована газетно-ротаційною машиною „Орієнт Супер” (Індія, американська ліцензія), яка оснащена італійським електронним обладнанням.

Її вартість Видавничий Дім не оголошує.

За словами головного технолога „ВД „Молода Галичина” Володимира Солодкова, потужність машини становить 30 тис. газет формату А-3 (8 сторінок) за годину. Вона дозволяє робити „повну кольорову „розкладку”. Усі розхідні матеріали, які використовуються у роботі машини, імпортні (поліграфічні фарби – фінської фірми „Сікма”).

В.Солодков запевнив, що „Орієнт Супер” гарантує оптимальний друк на будь-якому газетному папері, в т.ч. і вітчизняному.

Машину обслуговують 3 оператори. Вона є базовим модулем, на основі якого монтуватиметься обладнання, яке дозволить друкарні розширити спектр виробництва, зазначив головний технолог.

Планується, що уже невдовзі на ній виходитимуть інші газетні видання, як формату А-3, так і А-2. А також (після дооснастки) і брошури журнального типу.

„Собівартість друку одного номера, завдяки меншим відходам паперу, є нижчою, ніж в інших видавництвах міста”, – наголошується у газетному повідомленні.

Як стало відомо, ще принаймні в однієї із популярних львівських газет є намір відкрити власну друкарню, однак станеться це уже навесні 2003 року.

Досі газета „Молода Галичина” друкувалася у ДП ВППМОУ „Армія України”.

Газета виходить 3 рази на тиждень, її тижневий наклад складає 63 тис. примірників.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...