Головна » Інше » Бродівська РДА не задоволена виробничою політикою власника Бродівського молокозаводу

Бродівська РДА не задоволена виробничою політикою власника Бродівського молокозаводу

Бродівська райдержадміністрація не задоволена виробничою політикою власника Бродівського заводу сухого знежиреного молока – ВКФ „Континіум-Льон-Контракт”. Про це заявив голова Бродівської РДА Володимир Петрушка.

„Існують певні проблеми”, – сказав він.

Незадоволення районної адміністрації, за словами Володимира Петрушки, зумовлене практичною зупинкою випуску молочної продукції на підприємстві. „Якщо раніше Бродівський молокозавод переробляв 120-200 т сировини, то зараз взагалі не переробляє молоко. Це призвело до спаду виробництва у районі. Якщо без показників заводу по району ріст промисловості продукції становить 40%, то з ним – спад 17%”, – сказав він.

Як повідомив В.Петрушка, власник заводу демонтував лінію з виготовлення сухого знежиреного молока, закуплену на Бродівщині молочну сировину „перекидає” на заводи у Львові, Горохові та Луцьку. „До того ж, якщо раніше на Бродівському заводі СЗМ працювало 122 особи, то зараз лише 10, а автоколона, яка обслуговувала завод, переведена у Луцьк”, – додав він.

„Отож, існує проблема відродження випуску молочної продукції на Бродівському молочному заводі”, – підкреслив Володимир Петрушка.

Голова Бродівської райдержадміністрації розповів, що тваринного молока в приватних господарствах району є багато, і ним цілком можливо забезпечити завод. Проте на заваді цьому стоїть цінова політика, яку проводить ВКФ „Континіум-Льон-Контракт”.

„Ми пропонуємо збільшити мінімальну ціну закупівлі сировини з 65 до 85 копійок”, – сказав він.

Голова сподівається найближчим часом зустрітися з власниками Бродівського молокозаводу і узгодити з ними програму відродження виробництва молочної продукції на підприємстві.

У Львівській області ВКФ „Континіум-Льон-Контракт”, за інформацією начальника головного управління сільського господарства і продовольства Львівської облдержадміністрації Івана Стефанишина, володіє 3 молочними підприємствами – у Бродах, Золочеві і Львові. З них, за його словами, лише Львівський молокозавод працює і виробляє різноманітну молочну продукцію. Решта – практично стоять.

x

Рекомендуємо

Вертоліт Мі-35 у повітрі під час здійснення пострілу

Суд конфіскував продукцію львівського заводу, призначену для виробника бойових вертольотів з Росії

У російського виробника бойових вертольотів компанії «Роствертол» (Ростов-на-Дону, РФ) в Україні конфіскували ...