Головна » Бізнес » Банки » «Кредобанк» почав видавати українським підприємствам кредити у злотих
Кредобанк презентує кредити у польських злотих для українських підприємств

«Кредобанк» почав видавати українським підприємствам кредити у злотих

«Кредобанк» почав видавати кредити у злотих. Отримати позику у польській валюті можуть юридичні особи — українські підприємства, які ведуть бізнес із партнерами з Польщі.

Про це повідомив заступник голови правління банку Даміан Раґан на прес-конференції сьогодні, 24 березня, передає кореспондент «Прибутку».

Ставка по кредиту складає від 9% річних.

Новий кредитний продукт «Кредобанк» запустив 1 березня. На цей час, як повідомив директор створеного при банку Центру розвитку українсько-польського бізнесу Сергій Шейка, уже чотири компанії звернулися з проханням відкрити їм кредитну лінію в злотих. Три з них працюють в сфері торгівлі, одна займається виробництвом. Частині з них позика потрібна для поповнення обігових коштів, частині — аби інвестувати в купівлю обладнання. Загальна сума по чотирьох заявках на кредитування — 500-600 тис. PLN.

Окрім кредитів у злотих, «Кредобанк» у цьому році має намір реалізувати ще пару заходів в рамках програми підтримки українсько-польського бізнесу.

Зокрема, за словами Даміана Раґана, у 2 кварталі запустити послугу спрощених переказів з Польщі в Україну, які дають можливість відправити кошти багатьом одержувачам одним платежем (intercompany payments). А у 3 кварталі — послугу дистанційного відкриття банківських рахунків у Польщі.

«Ми забезпечимо можливість підприємствам — як резидентам, так і нерезидентам Польщі, — здійснювати відкриття рахунків в PKO Bank Polski без потреби відвідування самого банку і Польщі в принципі. Якщо станом на сьогодні клієнт змушений їхати до Польщі, звертатися в банк, подавати пакет документів, і потім відкривається рахунок, то те, над чим ми працюємо, дасть можливість клієнту звернутись до нас, до «Кредобанку», подати нам пакет документів, а ми вже всі питання організаційні вирішуємо з PKO, організовуємо підписання договорів, і клієнт вже отримує відкритий рахунок, отримує договори, всі інструменти, необхідні для користування», — пояснив Сергій Шейка.

Нагадаємо, ідея видавати кредити у польських злотих у «Кредобанку» з’явилась ще декілька років тому.

«Кредобанк» заснований у Львові в 1990 році, є найбільшим банком Західної України. 99,6% банку належить польському PKO Bank Polski S.A.

Читайте також:

У «Кредобанку» розповіли, скільки «пластику» у польських злотих є на руках в українців

x

Рекомендуємо

Підозра Садовому, приватизація санаторію, російські пригоди «Видавництва Старого Лева», успіх Кривецького. Підсумки з Василем Скрібою #4

Огляд подій тижня у Львові, 18-22 листопада 2019