Головна » Інше » Палац спорту «Україна» хочуть відібрати в Об’єднання профспілок Львівщини
Палац спорту "Україна", Львів

Палац спорту «Україна» хочуть відібрати в Об’єднання профспілок Львівщини

Палац спорту «Україна», ймовірно, змінить власника. Нинішньому дорікають, що використовує його не за призначенням.

У вівторок, 15 березня, Львівська обласна рада прийняла звернення з приводу Палацу ігрових видів спорту «Україна». Його основний меседж — будівлю слід повернути у власність територіальної громади міста Львова. Звернення адресували Федерації профспілок України, Об’єднанню профспілок Львівщини, голові Львівської ОДА Олегові Синютці та меру Львова Андрієві Садовому.

На думку депутатів, нинішній власник закладу — Об’єднання профспілок Львівщини — використовує його не за призначенням: «Спортивну споруду площею більше ніж 2200 квадратних метрів не використовують за цільовим призначенням. Останнім часом спортивних заходів у ній не проводили взагалі. Натомість приміщення Палацу спорту займають понад 20 орендарів, починаючи від спортмагазинів, майстерні з ремонту взуття, кафе, перукарень та завершуючи різноманітними саунами та соляріями із сумнівним набором послуг».

«На критих кортах у режимі нон-стоп проводять різні комерційні виставки. Потроху споруда перетворюється на такий собі «шанхай», обростаючи прибудовами та торговельними точками», — сказано також у зверненні.

Депутати зазначають, що формально на базі палацу спорту проводить тренування ДЮСШ «Спартаківець», однак фактично діти займаються тенісом де-інде, на відкритих майданчиках, які орендують у комерційних структур.

Таким чином, облрада підтримала Федерацію тенісу України та Федерації тенісу Львівської області, які раніше виступили з пропозицією законним шляхом (не виключаючи і судових позовів) повернути Палац «Україна» у власність територіальної громади м. Львова, а відтак дозволити Федерації тенісу відремонтувати за власний кошт цю будівлю і надалі використовувати її винятково для потреб ігрових видів спорту, зокрема тенісу.

Раніше, 25 лютого, до Федерації профспілок України та Об’єднання профспілок Львівщини із закликом повернути Палац спорту «Україна» у комунальну власність міста звернулась Львівська міська рада.

Палац спорту «Україна» збудували у 1986 році за кошти громади міста Львова. Ще за союзу його передали у власність Об’єднання профспілок Львівщини. У вересні 2015 року стало відомо, що він перетворився на товариство з обмеженою відповідальністю, з чого громадські активісти зробили висновок, що спортивний комплекс готують для передачі у приватні руки. Натомість голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько пояснив, що організаційно-правову форму палацу спорту змінили, щоб мати можливість залучити інвесторів для його капітального ремонту.

Те ж, що частину приміщень Палацу спорту «Україна» здають в оренду різним фірмам, Дацько аргументував необхідністю «крутитись», оскільки комплекс не дотують, а спортивні заходи покривають лише 1% від потреб.

x

Рекомендуємо

Хлібосол

Верховний Суд поставив крапку у справі Львівська міськрада проти «Хлібосолу»

Верховний Суд відмовився відкривати провадження за касаційною скаргою Львівської міськради на постанову ...