Головна » Інше » Mediacomics опублікував карикатуру з економічним прогнозом для Львова на 2016 рік

Mediacomics опублікував карикатуру з економічним прогнозом для Львова на 2016 рік

Проект Mediacomics, автором якого є художниця Оксана Васьків-Кукул, опублікував карикатуру, в якій подав власний економічний прогноз для Львова на 2016 рік.

Судячи з допису художниці на Facebook, на те, щоб намалювати таку карикатуру, її надихнула публікація в інтернет-виданні Zaxid.net «Як змінився Львів у 2015 році». «Медіакомікс пішов далі і пробує зазирнути в майбутнє», — сказано у пості.

Карикатура Медіакомікс з економічним прогнозом для Львова на 2016 рік. Художник: Оксана Васьків-Кукул

Карикатура “Львів у 2016 році. Економічний прогноз”. Автор: Mediacomics

Як бачимо з картинки, Mediacomics прогнозує, зокрема, що у Сокільниках, поряд з King Cross Leopolis, з’явиться торговий центр IKEA, низка бюджетних авіакомпаній почнуть здійснювати рейси зі Львова, а на Підзамче запрацює культурний центр Jam Factory.

Як у кожному жарті є доля правди, так і в карикатурі від Mediacomics є дещиця вірогідності. Принаймні один з прогнозів — щодо Jam Factory — має великі шанси, аби здійснитись в цьому році.

IKEA в Сокільниках. На прихід цієї компанії, що торгує меблями і товарами для дому, у Львові очікують ще з 2005 року, відколи про таку можливість заявив тодішній міський голова Любомир Буняк. Він повідомив, що шведам уже навіть запропонували на вибір декілька земельних ділянок — дві в межах міста і ще три в його околицях. Окрім Львова, IKEA розглядала можливість відкриття торгових центрів у Києві та Одесі. Ймовірно, шведам розходилось на тому, щоб «взяти» Київ, тож, коли їм не вдалося домовитися з київською владою про виділення земельної ділянки, яка їм сподобалась, вони відвернулись від України. Торік, уже після того, як Інгвар Кампрад, засновник IKEA, продав цей бренд голландській дочірній компанії IKEA Systems, розмови про те, що IKEA може прийти в Україну, поновились. Однак сама компанія у червні 2015-го чітко дала зрозуміти, що не планує виходити на український ринок. А поки IKEA зволікає, у Львові відкрився торговий центр її данського конкурента JYSK.

Лоукостери у Львівському аеропорту. У квітні минулого року Україна в односторонньому порядку ввела режим «відкритого неба» в Міжнародному аеропорті «Львів» ім. Д.Галицького. Відтак українська влада звернулась до всіх відомих європейських бюджетних авіакомпаній з пропозицією запустити авіарейси зі Львова. Пропозицію отримали, зокрема, Ryanair, EasyJet, WizzAir Hungary, Vueling Airlines, Meridiana Fly S.p.a, Air Berlin, Germanwings, Norwegian Air Shuttle. Більшість лоукостерів відповіли, що подумають. Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський найбільші надії покладав на Ryanair, розповідаючи в інтерв’ю, що ірландці «потенційно готові прийти у Львів». Натомість прийшов турецький лоукостер AtlasJet, здійснивши 18 червня перший рейс Київ-Львів, а 25 жовтня він почав літати зі Львова до Стамбулу. Ще до запровадження «відкритого неба» у Львові певний час працював угорський бюджетний авіаперевізник WizzAir, але врешті-решт він згорнув свою діяльність в Україні, нарікаючи на високі аеропортні збори та низький пасажиропотік.

Jam Factory на Підзамче. Торік стало відомо, що виробничі приміщення на Підзамче, в яких за радянських часів працював винзавод «Укрголоввино», придбав історик з Австрії Геральд Біндер. У народі цю будівлю ще називають «Фабрика повидла». Австрієць має намір на її базі відкрити міжнародний культурний центр Jam Factory. «Я планую облаштувати там мистецький простір, де будуть представлені абсолютно різні культурні напрямки. У головному холі буде експонуватися сучасне мистецтво, живопис, у іншому залі будуть аудіовізуальні інсталяції, ще в одному приміщенні ми плануємо зробити постійно функціонуючу мистецьку резиденцію-майстерню, де будуть проводитися різні майстер-класи й лекції. Це буде зона, де митці зможуть вільно працювати і навчатися. Крім того, в будівлі буде кафе, а в дворику ми думаємо поставити сцену й проводити там різні концерти та кінопокази», — розповів Біндер в інтерв’ю DW. Наразі віденське архітектурне бюро Atelier Stephan Rindler, що спеціалізується на оформленні сучасних приміщень у стилі лофт, завершує розробку проекту. Відкрити двері «Фабрики повидла» для відвідувачів австрієць сподівається до кінця 2016 року.