Головна » Інше » Хомутиннік запропонував знизити податок на прибуток і ПДВ

Хомутиннік запропонував знизити податок на прибуток і ПДВ

Депутат Верховної ради Віталій Хомутиннік пропонує парламенту знизити податок на прибуток підприємств з 18% до 16% і ПДВ з 20% до 17% з 1 січня 2015 року.

Про це йдеться в законопроекті № 4603, зареєстрованому в Раді 28 березня, повідомила «Економічна правда» з посиланням на «Українські новини».

«Законопроектом пропонується зменшити ставки податків на прибуток підприємств і на додану вартість», – наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

Документ передбачає збереження на рівні 5% пільгової ставки оподаткування компаній ІT-сектору.

Крім того, законопроект передбачає, що ставка за податковими зобов’язаннями з ПДВ, що виникли за період з 1 січня 2011 року по 31 грудня 2014 року, становить 20%.

27 березня Рада прийняла урядовий законопроект № 4576 про внесення антикризових коректив у податкове законодавство. Цей документ передбачає збереження ставки податку на прибуток підприємств на рівні 18%, а ставки ПДВ – на рівні 20%.

Віталій Хомутиннік (профиль Хомутынника на Facebook) очолює комітет з питань податкової і митної політики. До 21 лютого 2014 р. входив до фракції Партії регіонів.