Головна » Бізнес » У Львові хочуть заборонити кіоски

У Львові хочуть заборонити кіоски

У Львові можуть запровадити мораторій на встановлення нових кіосків та інших тимчасових форм. Відповідну ухвалу на розгляд Львівської міської ради готує депутат від ВО «Свобода», голова депкомісії з питань архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Андріян Гутник.

Про це «свободівець» повідомив в інтерв’ю львівському інтернет-виданню «Вголос».

«Сьогодні вулиці та площі міста переобтяжені кіосками», — сказав він.

Гутник пропонує на рік призупинити встановлення нових тимчасових споруд, а за цей час впорядкувати вже існуючі.

За його даними, на сьогодні в місті налічується більше двох тисяч кіосків.

Депутат також розповів про ще одну ініціативу, яка передбачає автоматичне продовження терміну оренди земельних ділянок власникам МАФів, які працюють без порушень. Якщо зараз підприємці змушені пролонговувати угоди раз на рік, то, у разі прийняття новації, їм подовжать термін угоди відразу на 5 років.

«Є ідея — підприємцям, які не мають жодних порушень, спершу продовжити договір оренди землі на рік — до кінця 2014 року, у разі, якщо протягом року вони працюватимуть без порушень, прописаних у положенні про тимчасові споруди, автоматично продовжити термін оренди на 5 років», — сказав він.

На його думку, це позитивно вплине на підприємницьку діяльність. Окрім того, дозволить вимагати від власників МАФів облаштовувати прилеглу територію.

x

Рекомендуємо

МАФи біля Галицького ринку

Львівським МАФам дозволили спокійно працювати до кінця воєнного стану. Але не всім

У Львові міська рада ухвалила автоматично продовжити з власниками малих архітектурних форм ...