Головна » Інше » Краудфандингова платформа «Велика Ідея» реалізувала 10 проектів на понад 150 тис. гривень

Краудфандингова платформа «Велика Ідея» реалізувала 10 проектів на понад 150 тис. гривень

Єдина наразі в Україні краудфандингова платформа «Велика Ідея» за весь час існування допомогла зібрати понад 150 тисяч гривень колективних інвестицій для втілення десяти некомерційних проектів. 

Про це розповіла засновниця «Великої Ідеї», колишня львів’янка Ірина Соловей в інтерв’юAIN.ua.

«З вересня 2012, коли запрацював «Спільнокошт» на проекті «Велика Ідея», нам вдалось реалізувати 10 успішних проектів, в які було інвестовано більше 150 тис. грн.», — сказала вона.

Окрім того, вона розповіла, що один з проектів, який не зміг залучити народні інвестиції, згодом знайшов фінансового партнера: «Минулого тижня Анфіса Хліб, автор одного з перших проектів «Одяг PUBO», потішила нас тим, що у лютому їх знайшов партнер, який вивчив візитку проекта на платформі «Велика Ідея». Він запропонував їм фінансування, незважаючи на те, що проект не зібрав 100% заявленого бюджету в жовтні минулого року».

Перелік проектів, які були профінансовані завдяки «Великій Ідеї», можна знайти на сайті самої платформи:

1. Створення «Спільнокошту» на «Великій Ідеї». Гроші збирали на програмування і веб-дизайн нової платформи для краудфандингу. Просили: 35 000 грн. Зібрали: 38 260 грн.

2. Декаданс Бере Своє. Арт-презентація українського перекладу книжки ДіБіСі П’єра. Просили: 21 000 грн. Зібрали: 24 701 грн.

3. Сингл групи «Синя Вапа». Просили: 5 000 грн. Зібрали: 5 000 грн.

4. Надія потрібна усім. Фінансування задуму чемпіону світу з бодібілдингу про відкриття у м. Джанкой Центру для реабілітації та інтеграції людей з обмеженими можливостями. Просили: 16 000 грн. Зібрали: 16 500 грн.

5. Ігротека в Інкермані. Створення клубу настільних ігор, щоб відірвати молодь від комп’ютерів. Просили: 6000 грн. Зібрали: 6100 грн.

6. Сімейна медицина. Опис проекту: «З допомогою комп’ютера та інтернету у віддалених сільських районах приймати пацієнтів через Skype, щоб вони не їздили до лікаря і щоб через інтернет можна було порадитись з лікарями». Просили: 14 000 грн. Зібрали: 14 131 грн.

7. Музика Берлінської стіни. Концептуальний проект на межі музики і перформансу від групи Alarm Pressure. Просили: 5 000 грн. Зібрали: 5 000 грн.

8. Казки, які збирає маленька Магдалена. Видання рукопису видання на основі справжніх мандрівок маленької дівчинки на ім’я Магдалена, яка їздила по світу і збирала казки. Просили: 21 000 грн. Зібрали: 27 865 грн.

9. Чисті перлини України. Встановлення контейнерів для роздільного збору сміття в національному парку Кам’янця-Подільського. Просили: 7 000 грн. Зібрали: 10 000 грн.

10. Вуличне в’язання в Луцьку. Просили: 3 150 грн. Зібрали: 3 200 грн.

Краудфандинг (спільнокошт) — це колективна співпраця людей, які добровільно об’єднують свої гроші або інші ресурси разом, як правило через інтернет, щоб підтримати зусилля інших людей або організацій. На сьогодні найвідомішою платформою для краудфандингу є сайтkickstarter.com. В Росії за подібним принципом працює сайт planeta.ru. В 2012 році краудфандери по цілому світу зібрали на свої проекти більше 2,7 млрд. доларів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...