Головна » Інше » Легендарна кав’ярня «Квітка» закрилась

Легендарна кав’ярня «Квітка» закрилась

У Львові закрилась кав’ярня «Квітка», один із культових закладів, який любили відвідувати представники творчої інтелігенції та депутати міської ради. У «Квітці» можна було почути останні місцеві новини з перших уст, тому сюди часто навідуватись і журналісти. 

Про те, що «Квітка» припинила свою роботу, кореспондента Вголосу повідомили завсідники кав’ярні. Зачинена вона, за їхніми словами, уже більше тижня.

Один з користувачів Facebook, Roman Solomiychuk, написав, що востаннє «Квітка» відкрила двері для відвідувачів 13 листопада: «13 листопада працювали до обіду, а по обіді вивозили манатки».

Версій того, чому «Квітку» закрили, висувають дві.

Згідно з однією, Львівська міська рада відмовила власнику кав’ярні у продовженні терміну оренди приміщення. Припускають навіть, що це ініціатива самого міського голови Андрія Садового, оскільки він не раз публічно дорікав депутатам-прогульникам, що ті, замість того, аби працювати, протирають штани у навколишніх кнайпах, ймовірно, маючи на увазі ту саму «Квітку».

Однак в управлінні комунальної власності міста Вголосу повідомили, що ТзОВ «Квітка» в лютому 2012 року підписала з управлінням договір купівлі-продажу приміщення на площі Ринок,14, і вже 13 квітня повністю за нього заплатило.

«Тобто вказане ТзОВ набуло прав власності, відповідно до чого приміщення перебуває у приватній власності», — зазначив начальник відділу реформування власності УКВ Юрій Сидор.

За другою версією, власник «Квітки» продав приміщення. Серед ймовірних покупців називають Холдинг емоцій «!Фест», який володіє мережею авторських ресторанів, в т.ч. «Криївка», «Мазох-кафе», «Жидівська кнайпа». Напевно, така версія виникла через те, що у тому ж будинку, де й «Квітка», знаходяться уже два заклади «!Фест» — «Криївка» і «Найдорожча ресторація Галичини» (в народі: «Масони»).

Співвласник «!Фест» Андрій Худо, проте, в коментарі Вголосу повідомив, що його компанія до «Квітки» не має ніякого відношення.

На жаль, вийти на власника «Квітки» нам не вдалося.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...