Головна » Інше » Ахметов залишить «Західенерго» у Львові

Ахметов залишить «Західенерго» у Львові

Власники «Західенерго» не мають наміру змінювати місце реєстрації компанії. 

Про це «Прибуток» повідомила директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич.

«Керівник цієї структури зустрічався з міським головою. Вони працюють в місті, нікуди не планують переходити, тому поки що побоювання, що вони свій офіс перенесуть, перенесуть реєстрацію, є безпідставними», — сказала вона.

У ДТЕК також запевнили «Прибуток», що «Західенерго» залишиться у Львові.

«ДТЕК не планує жодних змін щодо місця реєстрації «Західенерго». Компанія має залишатися у Львові, де сплачує податки», — сказали в прес-службі ДТЕК.

«Західенерго» є великим платником податків. За даними Ірини Кулинич, компанія сплачує понад 3 мільйона гривень лише одного податку з доходів фізичних осіб.

Раніше депутат Львівської міськради Андрій Білоус застерігав, що Львів може втратити великого платника податків, оскільки ДТЕК думає перенести головний офіс «Західенерго» до Києва або Донецька.

Нагадаємо, ДТЕК перемогла у конкурсі з продажу 45,103% акцій «Західенерго», запропонувавши за пакет 1 млрд. 932 млн. 100 тис. гривень. В цілому ДТЕК сконцентрувала більше 70% акцій львівської енергогенеруючої компанії. Ще 25% акцій володіє держава в особі НАК «ЕКУ».

x

Рекомендуємо

Ахметов прикупив ще 25% «Західенерго»

Компанія Ornex, що входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова, придбала 25% акцій ПАТ «ДТЕК Західенерго», виставлених на продаж Фондом державного майна.