Головна » Інше » У Дубневича відбирають будинок на площі Торговій

У Дубневича відбирають будинок на площі Торговій

Львівський бізнесмен Богдан Дубневич може втратити будинок на площі Торговій, 11 у Львові, який він придбав пару років тому. Управління комунальної власності ініціювало розірвання угоди купівлі-продажу через те, що покупець не провів у будинку обіцяного ремонту.  

Прокуратура м. Львова у понеділок, 27 лютого, подала у Господарський суд Львівської області позов про розірвання договору купівлі-продажу нежитлових приміщень на площі Торговій, 11 та зобов’язання до повернення об’єкта продавцеві, тобто у комунальну власність. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на інформацію управління комунальної власності.

Власне управління комвласності раніше і звернулося до прокуратури з проханням щось зробити, позаяк власник приміщень на Торговій не виконав умови згаданого вище договору.

В управлінні нагадали, що нежитлові приміщення на Торговій, 11 були передані в липні 2009 року у власність суб’єкта господарювання, який переміг у відповідному аукціоні. Покупець взяв на себе ряд зобов’язань, в т.ч. обіцяв до 31 січня 2012 року провести у приміщеннях ремонтно-відновлювальні роботи.

Якщо ще точніше, аукціон відбувся 31 липня 2009 року. На нього було запропоновано фактично цілий будинок на Торговій, 11:
– приміщення 1-го поверху площею 164,6 кв. м;
– приміщення 2-го поверху площею 175,9 кв. м;
– приміщення 3-го поверху площею 186,2 кв. м;
– приміщення підвалу площею 103,1 кв. м.

Загальна площа: 629,8 кв. м.

Стартова ціна продажу будинку була встановлена в розмірі 2 млн. 51 тис. гривень. До аукціону допустили шістьох учасників. Зрештою за 5 млн. 56 тис. грн. будинокпридбав відомий місцевий бізнесмен, президент ТзОВ «АПП «Львівське» Богдан Дубневич.

У коментарі журналістам він тоді сказав, що збирається облаштувати у придбаних приміщеннях готель або бізнес-центр до Євро-2012: «Що саме буде стояти на тому місці, достеменно ми ще не знаємо, бо не знаємо, коли саме зберемо відповідні дозволи і розпочнемо ремонтні роботи».

Бізнесмен повідомив, що готовий вкласти у ремонтно-відновлювальні роботи у будинку приблизно стільки ж, за скільки його купив.

«Продаж цього об’єкту — це шанс привести до ладу ще один будинок у центрі міста», — радів начальник управління комунальної власності Євген Климкович.

Проте у вересні 2011-го він був вже не такий радий, адже термін виконання взятих покупцем на себе інвестзобов’язань минав, а покращень на Торговій, 11 не було помітно. «Якщо інвестиційні зобов’язання не будуть виконані, ми заявлятимемо позов до суду і скасовуватимемо договір купівлі-продажу через невиконання зобов’язань», — попередив чиновник.

І, як тепер бачимо, свого слова дотримав.

Зауважимо, що площа Торгова розташована позаду оперного театру. Це, як то кажуть, самий що не є центр Львова. У будинку №11 в листопаді 2009 року, за кілька місяців після продажу, розташувався ексклюзивний офіс з обслуговування абонентів оператора зв’язку Beeline.

ексклюзивний офіс з обслуговування абонентів Beeline
Фото: Beeline.lviv.ua

А віднедавна на стіні цього будинку розмістили рекламу фінансової піраміди МММ Сергія Мавроді.

Реклама МММ у Львові, пл. Торгова, 11
Реклама МММ у Львові, пл. Торгова, 11

Реклама ця мозолить очі деяким міським обранцям. Так, депутат від «Фронту змін» Андрій Якимів 17 лютого закликав демонтувати її з огляду на те, що вона, на його думку, містить «явно неправдиві твердження», а також закликає львів’ян «віддавати чесно зароблені свої кошти злочинцю».

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...