Головна » Бізнес » Промисловість » Виробник олії «Майола» будує на Львівщині ще один завод

Виробник олії «Майола» будує на Львівщині ще один завод

Виробник олії «Майола», приватне підприємство «Оліяр», будує у селі Ставчани Львівської області завод з переробки олійних культур. 

Це вже друге за рахунком підприємство «Оліяра» у цьому населеному пункті. Передбачається, що новобудова буде значно масштабнішою.

Будівництво, однак, проходить не гладко, оскільки частина селян протестують проти нового підприємства, бо вважають, що воно негативно позначиться на довкіллі. «Якщо буде додатково ще один завод, то думаю, що тут вже не буде прозора витікати. Буде чорна мазута. І якщо в ріку зайти, то можна вже не вийти», — хвилюється голова «Комітету порятунку села Ставчани» Роман Білик.

Позитивно до будівництва ставляться селяни, які працюють на «Оліярі» та сільський голова Ставчан Петро Панахид. «Я за те, щоб в селі була нормальна інфраструктура, щоб працювало підприємство. Щоб підприємство мало європейські обриси. Щоб село мало певну квоту на нововведеному заводі», — сказав він.

Підготовчі роботи до будівництва «Оліяр» почав ще восени 2011-го. Однак, як вдалося дізнатися журналістам, до Львівської обласної інспекції Держархбудконтролю за дозволом на початок цього будівництва підприємство не зверталося. «Було дві декларації і два об’єкта про початок і про готовність об’єкта, інших документів щодо виготовлення олії на цьому підприємстві у нас немає і інформації нема», — зазначив перший заступник начальника обласної інспекції Держархбудконтролю Василь Миськів.

Головний архітектор проектів інституту «Містопроект» Юрій Столяров запевнив, що заплановане підприємство відносять до найнижчих, п’ятої та четвертої, категорій небезпечності. І вимоги щодо захисної зони, за якою житлові будинки мають знаходитись на відстані ста метрів від виробництва, у проектуванні дотримані.

Власник підприємства «Оліяр» Іван Залізний запевнив, що зауваження громади будуть враховані. У результаті громадських слухань вирішено створити комісію, яка мала б втілювати побажання селян. Половину членів оберуть серед мешканців Ставчан.

Нагадаємо, нещодавно на ПП «Оліяр» трапилась аварія, внаслідок якої постраждали 7 працівників. Порушено кримінальну справу.

x

Рекомендуємо

Бар Wonderland у Львові

У Львові масово закриваються бари — гастроблогерка

Про масове зачинення барів та коктейль-барів у Львові повідомила гастроблогерка Оксана Левкова.