Головна » Інше » «Західенерго» має нового власника

«Західенерго» має нового власника

Компанія ДТЕК підписала договір про купівлю акцій із Фондом держмайна України. 

Понад 45% за майже два мільярди гривень перейшли у приватну власність. Інвестор вже оголосив про наміри вкласти у розвиток найбільшого виробника електрики в Західній Україні значні кошти, інформує «Zaxid.net».

Тепер ДТЕК – найбільша приватна енергетична компанія України – володіє понад 70% акцій «Західенерго». У наступні кілька років інвестор має намір модернізувати підприємство.

Крім того, ДТЕК має погасити два мільярди сімсот мільйонів гривень боргу «Західенерго» перед бюджетом. Також інвесторові належить впровадити міжнародні стандарти у сфері охорони праці та довкілля.

Як сировину для виробництва електрики будуть використовувати до 70% українського вугілля. Приватизація генеруючих підприємств закінчує багаторічний процес переходу енергетичної системи держави на ринкові засади.

«Західенерго» – п’ята за потужністю енергогенеруюча компанія України. До її складу входять три теплові електростанції: Ладижинська, Бурштинська і Добротвірська.

x

Рекомендуємо

Ахметов прикупив ще 25% «Західенерго»

Компанія Ornex, що входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова, придбала 25% акцій ПАТ «ДТЕК Західенерго», виставлених на продаж Фондом державного майна.