Головна » Інше » «Першу приватну броварню» може придбати російська Oasis

«Першу приватну броварню» може придбати російська Oasis

Фото: ppb.com.ua

Виробник популярних марок пива Stare Misto і «Галицька корона» компанія «Перша приватна броварня» (ППБ) може змінити власників. 

Як пише «КоммерсантЪ-Україна», засновники пивоварні ведуть переговори про продаж 66% акцій російської компанії Oasis, яка вже володіє в Україні пивзаводом «Радомишль». Угода, в разі її укладення, дозволить Oasis обійти за часткою ринку транснаціональну SABMiller, передає «Вголос».

«Перша приватна броварня» належить комерційному директору Андрію Мацолі, його братові Романові і матері Марії. «У випадку підписання угоди, свої частки продадуть всі, окрім Андрія Мацоли, який володіє близько 33%», – говорить співрозмовник видання. За його словами, операція може бути закрита протягом 1,5 місяців.

Директор з маркетингу ППБ Максим Васильєв не став коментувати можливість продажу компанії, відзначивши лише, що таке рішення, за його інформацією, ще не прийнято. «Втім, з власниками Oasis дійсно ведуться переговори про можливу співпрацю», – сказав він. Компанії вже стали партнерами на міжнародному ринку – Oasis отримав ексклюзивні права на дистрибуцію марок ППБ в Росії, Казахстані та Білорусії, а ППБ – на дистрибуцію марок Oasis в Україну, розповів співвласник Oasis Євген Кашперо. При цьому він зазначив, що «говорити про купівлю частки поки передчасно».

ППБ заснована в 2004 р. на базі львівського заводу «Галицький пивовар» (потужності – 10 млн. дал пива та квасу на рік). Випускає пиво Stare Misto, «Перша приватна броварня», «Галицька корона», BeerMix, квас «Львівський».

Oasis, що належить російським бізнесменам Євгену Кашперо і Олександру Лівшицю, засновникам «Пивоварні Івана Таранова», володіє в Україні пивзаводом «Радомишль». До переходу у власність Oasis завод практично не виробляв власні марки – велику частину потужностей орендував ППБ. Проте зараз Oasis налагодив на ньому випуск пива Oettinger.

За даними однієї з інвесткомпаній, в 2011 р. виручка ППБ складе 336 млн. грн., EBITDA – 49 млн. грн. Борг компанії на перше півріччя оцінювався в 197 млн. грн.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...