Головна » Інше » «Миколаївцемент» скоротить половину працівників

«Миколаївцемент» скоротить половину працівників

Керівництво «Миколаївцементу» має намір звільнити близько половини працівників. 

Інвестиційний проект, над яким працюють зараз у компанії, передбачає будівництво нового високотехнологічного заводу, на якому працюватимуть лише близько 300 осіб. Про це повідомив генеральний директор «Миколаївцементу» Гюнтер Сметана під час зустрічі з головою Львівської облдержадміністрації Михайлом Костюком.

Виробництво на старому підприємстві згорнуть. Відтак велика кількість людей залишиться без роботи.

Зараз на заводі налічується близько 700 працівників, за даними офіційного сайту Миколаївського району.

Керівник області занепокоєний долею заводчан. «Нашим основним критерієм є збільшення кількості робочих місць. Тому будь-який проект, який збільшує кількість нових робочих місць, матиме лінію максимального сприяння. Важливим також є те, щоб нова лінія ВАТ «Миколаївцемент» була максимально екологічно ефективною. Негативним залишається зменшення чисельності працюючих на новому заводі. Тому, враховуючи максимальну автоматизацію основного виробництва, ви повинні запропонувати і організувати сприяння іншому бізнесу, який би створив нові робочі місця», — сказав Костюк у розмові зі Сметаною.

Сметана, у свою чергу, повідомив, що для цього розробляється проект бізнес-парку на території старого заводу, де люди зможуть розпочати свій бізнес.

Проте, щоб розпочати будівництво нового заводу, керівництву «Миколаївцементу» ще необхідно переконати власників компанії у доцільності інвестувати у проект 330 мільйонів євро.

Як зазначила директор з правових питань та зв’язків з органами державної влади та місцевого самоврядування компанії Юлія Андрусів, щоб отримати фінансову підтримку від основних інвесторів, «Миколаївцементу» слід розширити резерви, довести, що запасів сировини є достатньо для рентабельного виробництва цементу.

Нагадаємо, більше 99% акцій «Миколаївцементу» володіє французька Lafarge.

2010 рік «Миколаївцемент» закінчив зі збитком у 33,839 мільйона гривень.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...