Головна » Влада » Михайло Цимбалюк: «Значить, поганий я менеджер»

Михайло Цимбалюк: «Значить, поганий я менеджер»

Президент Віктор Янукович звільнив Михайла Цимбалюка з посади голови Львівської обласної держадміністрації, призначивши на його місце колишнього гендиректора «Укрзалізниці» Михайла Костюка. 

Наказ про звільнення Цимбалюка з’явився на сайті Президента сьогодні близько 5-ої години вечора.

Проте цього звільнення очікували ще від учора. Незалежні джерела повідомили«ЛІГАБізнесІнформ», що на розширеному засіданні Кабміну 2 листопада «полелять» голови кількох облдержадміністрацій, в т.ч. й Львівської.

Так і сталося. Михайлові Цимбалюку, який був особисто присутній на урядовому засіданні, добряче перепало від прем’єр-міністра Миколи Азарова. Той дорікнув львівському губернатору за погані показники роботи будівельної галузі регіону:«Дуже погані справи у Львівській області. Будівництво виросло менше, ніж на 1%. При тому, що там за рахунок бюджету побудували стадіон і аеропорт. Якщо ми приберемо ці обсяги, то в області буде провал». 

Крім того, Цимбалюк отримав від Азарова на горіхи за зростання заборгованості із зарплати.

«Тут, Віктор Федорович, суттєві недопрацювання губернатора Цимбалюка»
, — рубанув Азаров, звертаючись до Януковича.

Проте, якщо проаналізувати статистику, на фоні інших областей Львівщина виглядає не найгірше. За даними Держкомстату, на 1 жовтня 2011 року заборгованість з виплати заробітної плати у Львівській області складала 66,2 мільйона гривень. Це на 2,1 мільйон більше, ніж було на 1 січня ц.р. Та, наприклад, у Чернігівській області борги із зарплати за цей же період зросли з 21,4 млн. до 28,5 млн. грн., на Харківщині — зі 127,9 млн. до 148,2 млн. грн., в Миколаївській області — з 56,7 млн. до 71,2 млн. грн. Донецька область наростила борги з 233,5 до 249,5 мільйона гривень.

Справжній мотив звільнення Цимбалюка, на думку експертів, інший, мовляв, на час виборів владі необхідний на Львівщині сильний намісник. «Цимбалюк не є політичною фігурою, здатною контролювати ситуацію в регіоні, діяти жорстко, домагатися свого. Він схильний до компромісів, які в час виборів розцінюватимуться в Києві як слабкість та ненадійність», — передає Zaxid.net слова анонімного джерела.

У журналістських колах жартують, що причиною звільнення могло стати те, що під час відкриття стадіону «Арена-Львів» публіка засвистала вітальний виступ Віктора Януковича, що транслювався на великому екрані стадіону.

Не на користь губернатора Цимбалюка зіграли, видно, й останні заяви львівських бізнесменів, які звинуватили його у вимаганні великих сум грошей на відкриття стадіону.

Цікаво, що цього року Михайло Цимбалюк вже писав заяву на звільнення. Це було наступного дня після скандальних подій 9 травня.

А вже літом стали ширитися чутки, що, у разі звільнення, Михайла Михайловича призначать послом України у Молдові. Цимбалюк ці чутки тоді категорично заперечив, заявивши, що працюватиме губернатором як мінімум до майбутніх парламентських виборів.

«Я відчуваю, що я недопрацював. Будівництво зростає не такими темпами, як би хотілося. А заборгованість із заробітної плати не те, що не зменшена, а навіть зросла. Значить, поганий я менеджер», — прокоментував Михайло Цимбалюк журналістам рішення про звільнення.

Сьогодні ж президент призначив головою Львівської ОДА залізничника Михайла Костюка.

Михайло Костюк народився 22 листопада 1961 року в селі Кобилець Коломийського р-ну на Івано-Франківщині. Закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту. В 2008 здобув науковий ступень кандидата технічних наук, член-кореспондент Транспортної академії наук України. Має державні нагороди — знаки «Почесному залізничнику» та «Заслужений працівник транспорту України».

З 1983 працював на Львівській залізниці, де займав різні посади від бригадира Львівської дистанції колії до начальника госпрозрахункової служби колії Львівської залізниці.

З 2000 по 2005 рік Михайло Костюк працював начальником Головного управління колійного господарства Укрзалізниці, потім — начальником Департаменту капітальних вкладень та внутрішніх інвестицій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

З 2006 року був радником першого заступника Міністра транспорту та зв’язку України.

У лютому 2008 року призначений заступником генерального директора Укрзалізниці.

З грудня 2008 по березень 2011 року обіймав посаду гендиректора «Укрзалізниці».

Кажуть, у Костюка склалися дружні стосунки з львівськими бізнесменами братамиЯрославом та Богданом Дубневичами.

Дружба, очевидно, дуже сильна, оскільки, як нагадує «Вголос», у січні 2009 року Михайло Костюк призначив Ярослава Дубневича представником ДП «Укрзалізниця» у Верховній Раді.

Представлення нового керівника Львівської області може відбутися вже завтра.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...