Головна » Бізнес » Агробізнес » Львівщина — єдина область, де власникам корів в період війни виплатили фінансову допомогу, — чиновниця ЛОВА
Корова на пасовищі
Корівка на пасовищі. Фото: Angelina Litvin, Unsplash

Львівщина — єдина область, де власникам корів в період війни виплатили фінансову допомогу, — чиновниця ЛОВА

Львівщина — єдина серед областей України передбачила підтримку своїх виробників галузі тваринництва у такий складний час, особливо мікро- і малих товаровиробників.

Про це, як передає прес-служба Львівської облвійськадміністрації, повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

«Сподіваємось, що ця підтримка суттєво вплине на стабілізацію поголів’я корів і виробництво молока, та стимулюватиме реєстрацію нових сімейних фермерських господарств», — сказала вона.

За даними ЛОВА, фінансову підтримку в сумі 7,5 млн грн отримали 107 суб’єктів господарювання у вигляді дотації за утримання 3000 корів. Серед отримувачів — 32 фізичних осіб-підприємців, які зареєстровані сімейними фермерськими господарствами, та 75 юридичних осіб різних форм господарювання.

Дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності є одним із напрямів фінансової підтримки, передбачених Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки (із змінами) на період воєнного стану.

В ЛОВА нагадали, що дотацію нараховували у розмірі 2500 грн за кожну наявну на 1 квітня поточного року корову, але не більше 125 тис. грн одному суб’єкту господарювання, а отримати її могли власники великої рогатої худоби, які утримують 5 і більше корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

x

Рекомендуємо

Завод Feednova в Буську на Львівщині

В Буську запустили завод з виробництва кормів із відходів тваринництва

В місті Буськ на Львівщині запрацював новий завод Feednova, на якому виготовлятимуть ...