Кулінарна блогерка зі Львова Маріанна Душар, відома широкому загалу як Пані Стефа, закликала всю свою багатотисячну аудиторію під час карантину «підтримати гривнею» дрібний місцевий бізнес.

«Крафтовим виробникам та невеликим кнайпам завжди буде важче в такий момент, ніж великим монстрам, бо малі бізнеси значно більше залежать від того, чи до них прийдемо ми», — пояснила вона у пості свою позицію.

Відтак гастроблогерка навела перелік невеликих львівських приватних бізнесів, що працюють в сфері громадського харчування, запропонувавши людям доповнити його у коментарях.

«І, звичайно, бабця з зелениною на базарі теж потребує вашої гривні», — зазначила вона.

Також Маріанна Душар aka Пані Стефа зауважила, що карантин — це добра нагода, щоб почитати книжки.

«Ну і, ясно шо, — мийте руки!», — додала вона.

Свій допис на “Фейсбуку” гастроблогерка проілюструвала картинкою в стилі мотиваційного плакату Keep Calm.

Плакат Пані Стефи "Мийте руки та підтримуйте малий бізнес"
Мотиваційний плакат від Пані Стефи: “Мийте руки та підтримуйте малий бізнес”

Як відомо, віднині в Україні почав діяти карантин, запроваджений з метою запобігти поширенню коронавірусу.

У Львові, за рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС, карантин протриває до 3 квітня. На цей час в місті призупинять навчання у школах, дитячих садочках, позашкільних закладах. Також вирішено призупинити проведення масових культурних і спортивних заходів з кількістю учасників понад 200 осіб. Заборонено допускати на роботу працівників з підвищеною температурою чи ознаками ГРЗ. Міські установи, торговельні заклади і заклади громадського харчування зобов’язали посилити вологе прибирання з антисептиками у приміщенні.

Читайте також: 

Інтерв’ю з Пані Стефою на “Українській правді”

Смачна етнографія. Як Пані Стефа стала найвідомішою галицькою господинею в Інтернеті (Твоє місто)

Стаття про Пані Стефу на сайті The Ukrainians

Галицька кухня є особливим елементом європейської кухні (Радіо Свобода)