Головна » Бізнес » Нерухомість » Такого ще не було. У Львові зносять 7-поверховий самобуд (фото, відео)
Андрій Садовий робить селфі на фоні самобуду

Такого ще не було. У Львові зносять 7-поверховий самобуд (фото, відео)

Сьогодні, 5 квітня, стало відомо, що з ініціативи міської влади у Львові демонтують багатоквартирний житловий будинок з офісними приміщеннями на першому рівні, який було зведено без дозволу.

Роботи з демонтажу 7-поверхового самобуду на вул. Личаківській, 259, виявляється, тривають уже близько двох тижнів. За цей час знесено покрівлю і частину не несучих будівельних конструкцій. Повністю зрівняти з землею будинок виконавці планують упродовж місяця-двох. Сьогодні до робіт залучили спеціальну великогабаритну 26-тонну техніку.

Місце події відвідав міський голова Андрій Садовий.

«Держава є там, де є закон, де є сила закону. Цей будинок був збудований без жодного дозвільного документу з боку міста. Фальсифікація документів, рішення судів, які є на межі здорового глузду, маніпуляція з документами. Бачимо, чим це все закінчується. Було більше сотні засідань судів, чітка, тверда позиція громади міста Львова. Анархія і корупція руйнують нашу державу. Ми прийняли політичне рішення, що цей будинок має бути знесений, бо він збудований з порушенням всіх норм чинного законодавства. Пройшли горнило судових засідань, приступили до виконання робіт із демонтажу цього будинку. До Великодня все має бути зачищено», — заявив він.

«Це моя тверда, принципова позиція та чіткий меседж всім забудовникам у місті та в Україні — якщо ви будете порушувати закон, на вас чекає така ж доля, як цей будинок», — наголосив мер.

Звело скандальний будинок ТзОВ «Лідер Моноліт», інформує прес-служба Львівської міськради.

За інформацією Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові, ТзОВ «Лідер Моноліт» розпочав будівельні роботи без отримання вихідних даних — містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, без належним чином розробленого та затвердженого проекту на будівництво, а також було внесено недостовірні дані в декларацію про початок виконання будівельних робіт, в результаті чого реєстрацію вказаної декларації на початок виконання будівельних робіт було скасовано. Тобто фірма не мала документа на право виконання будівельних робіт.

З 2016 року Інспекція ДАБК у м. Львові судилась із компанією-забудовником, і зрештою таки перемогла, отримавши добро на знесення самобуду.

«В історії Львова такий великий проект зноситься вперше», — наголосив керівник юридичного відділу Інспекції ДАБК м. Львова Святослав Кіндратів.

«2017-2019 роки ми пройшли неймовірне горнило. Не уявляєте, скільки було корупційних пропозицій, які сотні тисяч доларів пропонували хабарів, щоб все залишити, як є. Ні — позиція жорстка і бездискусійна», — розповів Андрій Садовий.

На демонтаж виділили з бюджету понад 2 млн грн. Компенсувати їх місто сподівається, відсудивши земельну ділянку, на якій стояв самобуд, у її приватного власника у власність громади. Мер також, з його слів, дуже хоче, аби людей, які «брали участь в цій афері», посадили за ґрати.

#фоторепортаж: Як Садовий самобуд зносив 

Фото: Христина Процак

Читайте також:

– Садовий поставив ультиматум власникам МАФів, які торгують алкоголем

x

Рекомендуємо

Приміщення на вул. Зеленій, 7 продали з аукціону

Нежитлові приміщення на початку вул. Зеленої продали за 16 млн грн. За них боролись дев’ять учасників, ціна продажу значно перевищила стартову

У Львові продали нежитлові приміщення на першому поверсі будинку по вул. Зеленій, ...