Головна » Влада » Володимир Квурт сказав, що він думає про будівництво спортивно-оздоровчого комплексу навколо Винниківського озера

Володимир Квурт сказав, що він думає про будівництво спортивно-оздоровчого комплексу навколо Винниківського озера

Навколо Винниківського озера збираються збудувати великий спортивно-оздоровчий комплекс.

Міський голова Винників Володимир Квурт в інтерв’ю Radio Grape розповів, що інвестор планує реалізувати цей проект до 2023 року. «Проект буде реалізований протягом чотирьох-п’яти років», — сказав він.

Цей проект, за його словами, передбачає збільшення площі водного плеса та пляжів, організацію сучасної інфраструктури, щоб, таким чином, покращити умови для відпочинку біля озера.

«Чистота озера є одним з ключових параметрів, на що звертає увагу інвестор. Завдання, яке ставиться перед проектантами — це досягнути умов чистоти Винниківського озера як в озера Синевир. Я думаю, що це дуже висока планка», — додав мер.

Володимир Квурт нагадав, із чим доводилось стикатись відвідувачам Винниківського озера у минулому — не найкращий санітарний стан, непроста криміногенна ситуація, відсутність цивілізованої інфраструктури.

«Ряд цих питань заставляв шукати способи їх вирішення і подолання. Тому задумка і бажання реалізувати там сучасний оздоровчо-рекреаційний проект, на мою думку, буде великим успіхом для нашого міста, та й регіону в цілому», — сказав він.

Як відомо, 29 березня 2018 року Винниківська міська рада прийняла рішення затвердити детальний план території по вулиці Б.Хмельницького, що передбачає будівництво та обслуговування дитячо-юнацького спортивного табору з реабілітаційним санаторієм та об’єктами спортивної інфраструктури навколо Винниківського озера.

Раніше цей план пройшов громадські слухання. Реалізувати його береться президент ФК «Рух» (Винники), підприємець, депутат Львівської міськради Григорій Козловський, який взяв озеро в суборенду терміном на 5 років. Він хоче, зокрема, облаштувати на Винниківському озері відпочинкову зону, збудувати 8 футбольних полів зі штучним та трав’яним покриттям, «спальні будинки» та спортивно-рекреаційний центр.

Винниківське озеро з початку 2000-х років орендує «Краківський ринок».

У листопаді 2016 року мер Винників заявив, що та сума грошей, яку «Краківський ринок» платить за оренду озера, не відповідає нормативно-грошовій оцінці, і що рекреаційні можливості цього об’єкта «можна використати з більшою користю для винниківчан і львів’ян».

Читайте також: 

– Володимир Квурт: «Формування Львівської ОТГ — це договорняк між Садовим і Зеленським»

x

Рекомендуємо

Олександр Свіщов, львівський бізнесмен

Львівський бізнесмен Свіщов купує 50 га під Львовом

Львівський бізнесмен Олександр Свіщов купує 50 гектарів землі у селі Ямпіль під ...