Головна » Влада » Біля «Південного» виявили самозахоплення землі комунальної власності. Садовий доручив розібратись (оновлено)

Біля «Південного» виявили самозахоплення землі комунальної власності. Садовий доручив розібратись (оновлено)

Львівський міський голова Андрій Садовий доручив чиновникам спільно з правоохоронцями запобігти незаконному захопленню земельної ділянки біля ринку «Південного», на вул. Ряшівській, яка належить до комунальної власності громади міста.

Таке доручення мер дав під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради сьогодні, 13 квітня, повідомляє Leopolis.news.

Як розповіла директор департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, земельна ділянка, де було виявлено незаконні будівельні роботи, розташована на вул. Ряшівській, перебуває в комунальній власності та в користуванні ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР».

Ухвалою №455 від 21 квітня 2016 року земельна ділянка 4,8282 га на вул. Щирецькій – вул. Ряшівській (проектованій) було надано ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР». Згідно з кадастровим номером, вона розташована відразу позаду ТК «Південний».

«Ми вчора здійснили робочий виїзд. Насправді зафіксували те, що там ділянка частково є огороджена приватною структурою, є охоронець, є виритий котлован, який вже забетонований, стоїть надзвичайно багато техніки, є велика конструкція під будівництво, мабуть, якогось ангара. Все це з однієї сторони огороджено парканом. Також є стоянка під автомобілі. Є багато встановлених опор, які вже є з підключенням електроенергії. По периметру є сторожові собаки, тобто повністю захоплена територія, яка належить місту», — розповіла Ірина Кулинич.

Андрій Садовий доручив підготувати листи для скерування прокурору області, керівнику поліції області, керівнику патрульної поліції про злодіяння території міста Львова. Також зробити робочий виїзд із керівниками комунальних підприємств, щоби там на місці не дозволити крадіжку майна громади міста Львова.

«Мені шкода, що людина, яка захопила багато території, не понесла покарання. Як ви знаєте, ринок «Південний» збудований на території, яка вкрадена в громади міста Львова. Жодних рішень громада міста Львова про експлуатацію цього комплексу не приймала. Також служби надзвичайних ситуацій не проводили там робіт з точки зору надійності тих об’єктів для безпеки людей. Людина, яка колись створювала Партію регіонів, керувала нею. Я думав, що він схаменувся, а виявляється, що ні», — заявив міський голова.

Як відомо, пише Leopolis.news, ринком «Південний» управляє ТОВ «АЙПІЄ-Л» зі статутним фондом у розмірі 31 млн грн. Головний власник підприємства — відомий львівський бізнесмен та екс-регіонал Петро Писарчук, йому належить 72,5% підприємства. Ще 11% компанії належить його донці Олені Писарчук. Решту ділять між собою Ярослав та Христина Волівендери.

(Оновлено 16 квітня 2018): У ТВК «Південний» відкинули закиди Львівської міської ради щодо самозахоплення землі, зазначивши, що лише вимостили там дорогу за власний кошт.

x

Рекомендуємо

Міські залізничні каси у Львові

У Львові відкриють книжковий магазин в колишніх залізничних касах

У мерії Львова обрали видавництво, яке отримає можливість створити книгарню у колишніх ...