Головна » Влада » Держпраці «вліпило» підприємиці з Радехова ₴0,5 млн штрафу за неоформленого працівника

Держпраці «вліпило» підприємиці з Радехова ₴0,5 млн штрафу за неоформленого працівника

Головне управління Держпраці у Львівській області оштрафувало жінку-підприємця з Радехова на 525 тис. гривень за порушення, виявлені в ході інспекційного відвідування.

Про це повідомив сектор взаємодії зі ЗМІ установи.

Перевіряльники, зокрема, встановили, що підприємиця, по-перше, використовує працю неоформленого працівника (продавця) і, по-друге, починаючи з 2017 року не проводила індексацію заробітної плати одинадцятьом працівникам.

«Слід зазначити, що індексація заробітної плати є мінімальною державною гарантією», — зазначили в Держпраці.

Окрім того, проаналізувавши первинні документи, інспектори дійшли висновку, що заробітну плату своїм працівникам упродовж 2017-2018 років підприємець виплачувала на рівні мінімальної. Запідозривши, що підприємиця виплачує зарплату працівникам «у конвертах», Держпраці скерувало матеріали перевірки у правоохоронні органи.

Персональних даних порушниці Держпраці не розкриває. Відомо лиш, що жінка зареєстрована як фізична особа-підприємець (ФОП) у Радехові, але діяльність свою здійснює у Червонограді.

З початку 2018 року за порушення вимог законодавства про працю ГУ Держпраці у Львівській області на підставі статті 265 КЗпП України наклало штрафних санкцій на загальну суму 1 млн 617 тис. грн.