Головна » Гроші » НБУ хоче збудувати у Львові суперсховище для грошей

НБУ хоче збудувати у Львові суперсховище для грошей

Нацбанк збирається збудувати у Львові велике сховище, куди звозитимуть готівку з усього Західного регіону. Навіть вириють рів з водою.

Національний банк України попросив Львівську міську раду виділити йому у постійне користування земельну ділянку площею 7,72 гектара у північно-східній промзоні, між проектованими вулицями Земельною та І. Мележа, щоб він зміг збудувати там величезний сучасний автоматизований касовий центр, який обслуговуватиме увесь Західний регіон, інформує Zaxid.net.

Вартість вказаної ділянки оцінюють у 15-17 млн. гривень, однак відомство Валерії Гонтарєвої хоче отримати її безкоштовно.

В НБУ наголошують, що будівництво у Львові такого об’єкту є питанням державного значення, бо він, зокрема, «сприятиме мінімізації ризиків, пов’язаних із забезпеченням економіки Західного регіону готівковими коштами, а також дозволить децентралізувати і геополітично та стратегічно посилити бізнес-клімат регіонів».

На уподобаній ділянці Нацбанк хоче облаштувати інженерно-господарську інфраструктуру, гаражні бокси для розміщення підрозділів перевезення цінностей, під’їздні шляхи, зони паркування інкасаторських автомобілів. Під ці споруди передбачено використати 1,2 га загальної площі ділянки, решту ж відведуть під охоронну зону. Вона складатиметься з трьох рівнів, на одному з яких планують вирити рів з водою.

Будівництво сховища для готівки триватиме близько 5 років, а його вартість, за попередніми оцінками, може скласти 20-30 млн. доларів.

Проектні роботи НБУ розпочне, як тільки міськрада задовільнить його прохання. Якщо ж Львів відмовить, Нацбанк спробує вмовити Тернопіль або Івано-Франківськ. Що вирішить львівська влада, стане відомо сьогодні, 4 лютого, на засіданні сесії міської ради, депутати якої мають розглянути звернення українського центробанку (пункт 50 порядку денного).

Подібні касові центри Національний банк має намір збудувати в Одесі, Дніпропетровську або Харкові.

(Оновлено о 15:32): Львівська міськрада після суперечок все ж погодилась виділити НБУ ділянку під автоматизований касовий центр, але за умови, що Нацбанк перед затвердженнням виготовленого проекту землеустрою надасть готовий проект будівництва та його візуалізацію.

x

Рекомендуємо

Спорткомплекс Мандаринка на Сихові у Львові

У Львові відкрили новий спорткомплекс пляжних видів спорту

На Сихові відкрили новий спорткомплекс пляжних видів спорту, відомий як «Мандаринка». Таким ...