Головна » Бізнес » Енергетика » На Львівщині приступили до фінального етапу оновлення магістрального газопроводу Комарно-Дроздовичі
Ремонт газопроводу Комарно-Дроздовичі

На Львівщині приступили до фінального етапу оновлення магістрального газопроводу Комарно-Дроздовичі

Його модернізація триває 10 років

Оператор ГТС України (ОГТСУ) вийшов на фінальну стадію проекту з оновлення магістрального газопроводу, що з’єднує газотранспортні системи України та Польщі.

Про це повідомило управління корпоративних комунікацій ОГТСУ.

Компанія розпочала капітальний ремонт із заміною труб останньої 20-кілометрової ділянки газопроводу Комарно-Дроздовичі. Завершити роботи заплановано у І півріччі 2022 року.

Загальна довжина трубопроводу — 80 км. Він пролягає територією Львівської області від газовимірювальної станції Дроздовичі на кордоні з Польщею до компресорної станції Комарно, через яку підключається до всієї ГТС та українських підземних газосховищ.

Модернізація газогону здійснювалась поетапно протягом останніх 10 років. У період з 2011 по 2019 рр. було прокладено 43 км. Після відокремлення ОГТСУ значно прискорив темпи, проклавши лише за один 2020 рік 15 км труби.

«Завдяки модернізації магістральний газопровід, що з’єднує польську та українську газотранспортні системи, зможе забезпечувати безперебійне транспортування газу між Польщею та Україною ще як мінімум 20-30 років», — прокоментував генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.

Після завершення ремонту газопровід Комарно-Дроздовичі буде оновлений на 100%. Труба буде замінена новою, що дозволить газогону працювати під проектним робочим тиском 5,5 МПа по всій довжині. Як зазначили в ОГТСУ, вже зараз Україна готова приймати зі сторони Польщі до 6,6 млрд куб м газу на рік.

Фото: Нафтогаз

x

Рекомендуємо

Поле

Прокуратура конфіскувала в іноземців 6 земельних ділянок на Львівщині

У Львівській області конфіскували 6 земельних ділянок, які перебували у власності іноземців, ...