Головна » Бізнес » Промисловість » На шахтах «Львіввугілля» склалась критична ситуація з виплатою зарплати — Денісова
Сутінки опускаються над шахтою "Степовою"
Шахта "Степова" / Фото: facebook.com/stepovashahta

На шахтах «Львіввугілля» склалась критична ситуація з виплатою зарплати — Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відкрила провадження через ситуацію із боргами по зарплаті на шахтах ДП «Львіввугілля», яка, за її оцінками, є критичною.

Про це «Прибуток» повідомила прес-служба омбудсмена.

«На шахтах ДП «Львіввугілля» склалася критична ситуація щодо заборгованості із виплати заробітної плати шахтарям», — написала Денісова на своїй «Фейсбук»-сторінці.

За її даними, гірники однієї з шахт «Львіввугілля», «Степової», на знак протесту вдалися до радикальних дій і зупинили роботу. Перед цим уповноважена ВР з прав людини отримала звернення від представників Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості та регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда, в якому ті підняли тему погашення заборгованості перед шахтарями «Львіввугілля».

Відтак, за словами Людмили Денісової, вона звернулась до Міненерго та Головного управління Держпраці у Львівській області з вимогою «невідкладно вжити дієвих заходів для розв’язання згаданого проблемного питання».

Омбудсмен зазначила, що, за даними Держпраці, в Україні спостерігається збільшення заборгованості із заробітної плати перед шахтарями, і що на 19 квітня 2021 року борг становить понад 125 млн гривень.

Проблеми з виплатою зарплати червоноградським шахтарям виникли через те, що споживачі не розраховуються з ДП «Львіввугілля» за вугільну продукцію, яку він їм відвантажив, вказано в дописі Денісової.

Нагадаємо, майже два роки тому шахтарі «Львіввугілля» перекривали міжнародну трасу, щоб привернути увагу влади до проблеми з виплатою заборгованої зарплати на підприємстві. Тоді проблему почали вирішувати тільки після втручання президента Володимира Зеленського.

Дивіться також: 

Борги із зарплати на Львівщині різко злетіли вгору

x

Рекомендуємо

Львіввугілля

ДТЕК проситься на «Львіввугілля»

Група ДТЕК Ріната Ахметова має бажання інвестувати кошти у Державне підприємство «Львіввугілля».