Головна » Бізнес » Енергетика » Британці відновили видобуток нафти на Львівщині

Британці відновили видобуток нафти на Львівщині

Британська нафтогазовидобувна компанія Cadogan Petroleum відновила видобуток на двох свердловинах на Блажівському нафтовому родовищі у Львівській області після півроку простою.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Запуск свердловин «Блажів-3» та «Блажів-Монастирець-3» став можливим після підписання договору про продовження оренди свердловин із «Укрнафтою» на новий термін, зазначає Cadogan. Відповідні папери компанії підписали 18 червня.

«Компанія рада повідомити про відновлення видобутку на цих двох свердловинах», — сповістила Cadogan на сайті Лондонської фондової біржі, де котируються її акції.

Cadogan Petroleum, як повідомляв «Прибуток», призупинила видобуток нафти на Блажівському родовищі на Львівщині у листопаді 2019 року через те, що термін дії спецдозволу на промисел, який їм видали свого часу строком на 20 років, завершився 18 листопада і Держгеонадра їм його не продовжила.

Проте вже 22 листопада 2019-го, за інформацією ExPro, голова Держгеонадра затвердив наказ про надання дочірній компанії Cadogan Petroleum ТзОВ «Юсенко Надра» спецдозволу з видобутку вуглеводнів на Блажівському родовищі без проведення аукціону. Тож, наразі залишається незрозумілим, що завадило британцям відновити роботу на Блажівському родовищі раніше, і чому в цій історії виникла «Укрнафта».

Будемо спостерігати.

Британська незалежна нафтогазова компанія Cadogan Petroleum працює в Україні з 2006 року. Компанія займається проведенням геологічної розвідки та експлуатації ліцензійних ділянок в Україні. Поточна виробнича діяльність компаній групи Cadogan зосереджена на двох ділянках передкарпатського прогину, що розташовані у Львівській області. Йдеться про Бітлянську та Монастирецьку площі, в останню з яких входить Блажівське родовище.

x

Рекомендуємо

Електричні генератори у Львові

Компенсацію за придбані генератори отримали майже 400 львівських підприємців

За останніми даними, Львівська міська рада доклалась до придбання електрогенераторів для 377 ...