Головна » Бізнес » Транспорт » Підприємство зі Львова посіло одне з перших місць в рейтингу найуспішніших державних компаній України

Підприємство зі Львова посіло одне з перших місць в рейтингу найуспішніших державних компаній України

Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» посіло 4-те місце в рейтингу Топ-50 найуспішніших державних підприємств України, представленому Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД).

Випередили Львівський аеропорт ДП «Украерорух», Маріупольський морський торговий порт та ДП «Адміністрація морських портів України», які зайняли, відповідно, перше, друге і третє місця.

Позаду аеропорту «Львів» у рейтингу — ДП «Міжнародний аеропорт Бориспіль» (8 місце).

Загалом перша десятка найуспішніших державних підприємств виглядає так:

  1. ДП «Украерорух»
  2. Маріупольський МТП
  3. ДП «Адміністрація морських портів України»
  4. ДП «Міжнародний аеропорт Львів»
  5. Южний МТП
  6. Одеський МТП
  7. Державне підприємство Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів
  8. ДП «Міжнародний аеропорт Бориспіль»
  9. ПрАТ «Укргідроенерго»
  10. ПАТ «Центренерго»

Детальніше з рейтингом можна ознайомитись за цим посиланням.

Як повідомив під час презентації рейтингу експерт МЦПД Єгор Киян, відбір до топ-50 найуспішніших державних підприємств здійснювався за показником загальної вартості активів. Фінансова стабільність підприємств розраховувалась за чотирма критеріями: ліквідністю, рентабельністю, левереджем та активною діяльністю. Таким чином, фінансова стабільність Львівського аеропорту була оцінена у 7,6 балів із 10 можливих (для порівняння, ДП «Украерорух», що посів перше місце, набрав 8 балів з 10-ти). Рейтингування підприємств здійснено на підставі їхніх результатів за 2017 рік.

Єгор Киян зазначив, що, в принципі, транспортні державні підприємства, як і логістичні, продемонстрували найкращі фінансові показники в рейтингу.

Рейтинг «Фінансова стабільність державних підприємств в Україні» спрямований на підвищення ефективності управління державними підприємствами і реалізований в рамках проекту «Сприяння прозорості та впровадження антикорупційних заходів у державних підприємствах та органах місцевого самоврядування в Україні», що здійснюється МЦПД у партнерстві з Інститутом економічних і соціальних реформ (INEKO) та Офіційною Підтримкою Розвитку Словацької Республіки (SlovakAid).

x

Рекомендуємо

Комбайни у полі

Які аграрні онлайн-видання найпопулярніші в Україні. Рейтинг

У топі — один з ресурсів медіа-холдингу UIMC зі Львова