Головна » Бізнес » Crab’s Burger сподівається зібрати у Львові великий улов

Crab’s Burger сподівається зібрати у Львові великий улов

Київський ресторатор Діма Борісов продовжує опановувати у Львові нішу ресторанів морської їжі. Рік тому він разом з партнерами відкрив на площі Ринок «Мушлі», чи не єдине у місті на той час місце, де можна було скуштувати устриці. Новий ресторан, до якого енергійний Борісов доклав свою руку, — Crab’s Burger з азіатською кухнею, в якому вже, крім молюсків, подають страви з ракоподібних, а також знамениті чорні бургери.

Урочисте відкриття Crab’s Burger у Львові відбулося 20 листопада, хоча в тестовому режимі він почав працювати ще раніше. Ресторан займає частину першого і другого поверхів у будинку на Валовій, 15 і може одночасно обслужити близько 90 відвідувачів.

Серед основних страв у ресторані — чорні бургери з м’ясом краба і лобстера, холодні і гарячі плато з устрицями, морськими равликами (булотами), креветками, тартари з лосося, тунця і дорадо, азіатські пряні супи, салати з ракоподібними. Повне меню можна переглянути за цим посиланням: Crabs Lviv food ukr.

Холодне плато з морепродуктами в Крабс Бургер Львів

Холодне плато з морськими делікатесами у Crab’s Burger

Географія морепродуктів така: лобстери — з Канади або США (залежно від сезону), устриці — з Португалії, Великої Британії, Італії, Франції (загалом — 18 видів), краби — з Великої Британії, морські равлики (булоти) — з Франції, креветки — з Голландії, дорада — з Туреччини, лосось — з Шотландії.

Шеф-поваром у Crab’s Burger працює львів’янин Юрій Сенишин.

Формат Crab’s Burger належить Борісову. Своє творіння ресторатор коротко описує як «краб-хаус і сіфуд бар з демократичними цінами». Задумав він його близько трьох років тому, надихаючись мультфільмом про «Губку Боба» та ресторанами морської їжі у різних куточках світу. Певний час вибудовував логістику, аби забезпечити мережу ресторанів свіжими морепродуктами. І, зрештою, у 2014-му відкрив перший Crab’s Burger у Києві, а трохи згодом ще один в Одесі. Мережу він розбудовує на умовах франчайзингу. «Суть франшизи — це сам по собі формат, база меню, продукти», — зазначив Борісов.

Франчайзі Crab’s Burger у Львові є львівські підприємці Стелла Яблонська та Кіріл Бабак. У ресторанному бізнесі вони вже близько п’яти років. Яблонська прийшла в нього з продуктового рітейлу — з початку 2000-х років вона розвиває мережу спеціалізованих магазинів чаю та кави Victorian, до якої на сьогодні входять «точки» у Львові, Києві, Івано-Франківську, Трускавці, Калуші.

Діма Борісов, Стелла Яблонська, Кіріл Бабак

Діма Борісов (посередині) у компанії власників львівського Crab’s Burger — Стелли Яблонської та Кіріла Бабака

Як зізналась Яблонська, перші кроки у ресторанному бізнесі для неї були невдалими — ресторан «Дім чаю Victorian», відкритий декілька років тому, не виправдав очікувань: «[Було] мале приміщення на Краківській і, відповідно, якщо ще літом, коли в нас працював літній майданчик, ми могли щось заробити, то зимою не було багато людей». Однак наступний проект — гриль-бар «Чураско» на вул. Галицькій, 13 — виявився більш успішний.

Скільки грошей довелося вкласти у відкриття Crab’s Burger, його власники не повідомили. «Багато. І нервів, і грошей», — сказала Стелла Яблонська.

Діма Борісов розраховує, що інвестиції окупляться відносно скоро. «Можливо, через роки три ми повернемо інвестиції і почнемо коли-небудь заробляти», — висловив він свій прогноз. Зазначив, що наразі середній чек в ресторані складає 200-250 гривень, і це непогано.

За його словами, новий заклад орієнтований не стільки на туристів, як на самих львів’ян: «Кажуть, що Львів — туристичне місто. Ми все-таки орієнтовані на львів’ян, які свідомо приходять поїсти достойні, класні морепродукти — не вигуляти плаття-каблуки. Хочеться втриматись в цьому сегменті».

Стелла Яблонська повідомила, що до наступного літа планується відкрити на сусідній вулиці Сербській літній майданчик від Crab’s Burger. Наразі власники намагаються отримати від міської влади відповідний дозвіл.

x

Рекомендуємо

Електрогенератор

У Львові підприємцям відшкодовуватимуть частину вартості електрогенераторів

Львівські підприємці можуть розраховувати на те, що їм відшкодують половину вартості електрогенераторів, ...