Головна » Бізнес » E-commerce » Львівські студенти розробили онлайн-сервіс бронювання столиків

Львівські студенти розробили онлайн-сервіс бронювання столиків

Студенти «Львівської політехніки» Павло Бєлєвцев і Павло Слєпушкін запустили онлайн-сервіс з пошуку та бронювання столиків у ресторанах, кафе, пабах. 

Павло Бєлєвцев згадує, що ідея такого сервісу виникла, коли друзі одного дня прогулюючись містом спробували зарезервувати столик в кафе через інтернет. Каже, що SMS з підтвердженням про бронь прийшло надто пізно, на той час молоді програмісти уже знайшли місця в іншому кафе. Хлопці вирішили, що можуть зробити краще.

Таким чином восени 2012 року з’явився Stolik.ua — сайт і програма для мобільних пристроїв на Android. Реалізувати проект допомогли ангельські інвестиції.

На сьогодні у базі Stolik.ua вже є 52 ресторана у Львові (ще 20 на підході), а ще заклади у Києві, Дніпропетровську, Вінниці та Ялті.

Адміністраторам ресторанів, що приєдналися до системи, засновники Stolik.ua дарують планшети, щоб ті могли оперативно реагувати на онлайн-заявки від клієнтів.

Є, проте, заклади, що відмовляються від співпраці. Серед таких мережа ресторанів «!Фест». «Вони пояснили, що їм важливо, аби люди до них приходили і бачили, що в них всі місця зайняті», — розповіла pr-менеджер Stolik.ua Христина Дворецька.

Бізнес-модель Stolik.ua передбачувана: молоді люди заробляють на процентах від замовлень клієнтів, які забронювали місця за допомогою їхнього сервіса.

x

Рекомендуємо

Молодих стартаперів з районів Львівщини скликають на StartupForum

Упродовж трьох днів, 27-29 жовтня, у Львові вперше проходитиме StartupForum — форум, ...