Головна » Гроші » На Львівській залізниці «накрили» ферму з майнінгу біткоїнів
Біткоїн

На Львівській залізниці «накрили» ферму з майнінгу біткоїнів

В одному з підрозділів Львівської залізниці виявлено незаконну ферму з майнінгу криптовалюти (біткоїнів).

Про це повідомив директор департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» Олег Назарук. Власне, його департамент разом з правоохоронцями і зробили таку знахідку.

«Під час огляду приміщення, де була розташована так звана ферма, виявлено понад 100 одиниць комп’ютерного обладнання, які здійснювали генерування біткоїнів. Зазначена техніка була під’єднана до електромережі Укрзалізниці. Орієнтовна сума збитків з початку року — 1 млн грн», — розповів він.

Майнінгова ферма на Львівській залізниці

Тут залізничники майнили біткоїни / Фото: uz.gov.ua

Організували ферму, за словами Назарука, посадові особи підрозділу Львівської залізниці, імена яких він, проте, не розкриває, так само як і назву підрозділу.

Можна припустити, що мова про Тернопільщину, оскільки матеріали перевірки направлено до Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Тернопільській області. За фактом відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про Національний банк України» випуск та обіг криптовалюти на території України заборонено. Орієнтовна вартість 1 біткоїна складає понад 208 тис. грн.

Читайте також: 

– Економіст розповів, скільки зароблятимуть українці у разі легалізації криптовалюти

x

Рекомендуємо

Залізничні колії

Електрички на Львівщині суттєво подорожчали

Львівська залізниця оприлюднила нові тарифи на проїзд у приміських поїздах.