Головна » Бізнес » Енергетика » На Львівщині відкрили нове газове родовище
Церемонія перерізання стрічки на урочистому відкритті Гірського газового родовища на Львівщині

На Львівщині відкрили нове газове родовище

Українсько-чеське підприємство «Горизонти» розпочало експлуатацію Гірського газового родовища у Львівській області.

Родовище розташоване у селі Городківка Дрогобицького району.

Запаси газу у родовищі, за даними пошуково-розвідувальних робіт та сейсмічних досліджень, сягають 1 млрд куб. м.

«Це перша свердловина із трьох запланованих, які ми відкриваємо, її уже підключили до газотранспортної мережі і вона вже поставляє газ. Оцінюємо запаси газу до мільярда кубічних метрів. Роботи тривали майже два роки», — сказав член спостережної ради «Горизонтів» Степан Козицький.

Добовий дебіт видобутку газу із двох горизонтів свердловини складає 30 тис. куб. м. Свердловина облаштована газопроводом і підключена до УПГ «Бистрицьке» ТОВ «Західнадрасервіс», де газ проходить підготовку і в подальшому подається до магістрального газопроводу УМГ «Львівтрансгаз», повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

У найближчі роки «Горизонти» планують провести в межах Гірської площі додаткові сейсмічні роботи, пробурити 4 пошукові свердловини і збільшити добовий видобуток газу до 150 тис. куб. м.

Загальний обсяг інвестицій у нове родовище склав 82,766 млн грн.

Урочисте відкриття родовища відбулось у п’ятницю, 18 травня, в рамках міжнародної конференції Carpathian Oil & Gas Conference 2018. Під час нього присутні запалили символічний факел.

«Відкриття нового газового родовища — це черговий крок до енергетичної безпеки нашої країни та підвищення економічного потенціалу області», — сказав на відкритті перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський.

ТОВ «Горизонти» займається пошуково-розвідувальними роботами та видобутком газу, відповідно до спеціальних дозволів на користування надрами Берегівської площі в Яворіському і Мостиському районах та Гірської площі в Миколаївському та Дрогобицькому районах Львівської області. У 2012 році підприємство відкрило Берегівське газове родовище.

x

Рекомендуємо

Електричні генератори у Львові

Компенсацію за придбані генератори отримали майже 400 львівських підприємців

За останніми даними, Львівська міська рада доклалась до придбання електрогенераторів для 377 ...