Головна » Бізнес » Банки » У Садового заспокоюють, що грошам львів’ян в «Укргазбанку» нічого не загрожує

У Садового заспокоюють, що грошам львів’ян в «Укргазбанку» нічого не загрожує

Арешт рахунків «Укргазбанку» не несе загрози бюджетним коштам, які на депозиті в цій фінансово-кредитній установі тримає Львівська міська рада, — запевнив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, інформує Zaxid.net.

За словами чиновника, обслуговування рахунків міськради банк здійснює в звичайному режимі, до всіх коштів, які знаходяться на цих рахунках, міськрада наразі має доступ.

Станом на 1 серпня, уточнив Іщук, на депозитних рахунках міськради в «Укргазбанку» перебувають близько 750 млн. грн. тимчасово вільних коштів бюджету розвитку, що призначені на будівництво, ремонт, реконструкцію різних об’єктів у Львові. «Щойно будуть проводитись роботи, ми ці гроші знімемо для оплати», — сказав він.

Змінювати банк для депозитних вкладів у міськраді не планують.

Депозитні рахунки в «Укргазбанку» міськрада відкрила за результатами конкурсу, в якому брали участь три державні банки. Саме цей банк було обрано, оскільки він запропонував найбільші відсотки за депозитами — 20,1%. Відтак лише за п’ять місяців 2016 року на відсотках по вкладу Львів заробив 25 млн. грн.

Як відомо, виконавча служба наклала арешт на кошти АТ «Укргазбанк» на підставі наказу Господарського суду Києва про стягнення з банку коштів на користь ТОВ «Укрконцепт».

x

Рекомендуємо

Олег Іщук виступає на сесії міськради

З Львівської міськради звільнився топ-посадовець

У Львівській міській раді — суттєві кадрові зміни. З посади директора департаменту ...