У Львові за останні декілька днів різко підскочили ціни на м’ясо, інформує львівський споживчий онлайн-журнал «Закупи».
«Якщо наприкінці минулого тижня свинячу полядвицю на інтернет-ринку «Шувару» продавали по 69 гривень за кілограм, то вже сьогодні вона коштує 87 гривень. Схожа ситуація з цінами і у новому інтернет-магазині Ozzi, де кілограм полядвиці подорожчав з 61,45 гривень до 74 гривень. Читачі «Закупів» повідомляють також про підвищення цін на міських ринках – свиняча вирізка тепер коштує не 55-60 гривень, а усі 70», — йдеться в публікації.
Подорожчання зумовлене підвищенням гуртових цін в Україні.
Гуртові ціни, в свою чергу, зросли через зростання курсу долара, транспортних витрат та спекуляції виробників, пишуть «Вести».
Виробники м’яса необгрунтовано підняли ціни, скориставшись тим, що м’ясопереробники цієї весни переорієнтувались на вітчизняну сировину, оскільки імпортувати м’ясо з Європи їм стало невигідно через девальвацію гривні.