Головна » Бізнес » Агробізнес » У Львівській області ожила оренда сільськогосподарських земель
Ячмінне поле

У Львівській області ожила оренда сільськогосподарських земель

У травні на Львівщині вперше з початку воєнного стану було укладено та зареєстровано договори оренди землі сільськогосподарського призначення. Очікується, що обробка цих та інших вільних ділянок допоможе впоратись із загрозою продовольчої кризи.

Як повідомила Львівська обласна військова адміністрація, всього за період з 2 по 9 травня 2022 року на території області районні військові адміністрації зареєстрували договори оренди щодо 23 сільгоспділянок площею 240 га.

«В умовах війни одним із важливих завдань є забезпечення продовольчої безпеки держави, відтак, необхідно якнайшвидше передати в оренду вільні земельні ділянки сільськогосподарського призначення, аби аграрії Львівщини мали змогу залучити ці землі до сільськогосподарського обороту та наростити обсяги валового виробництва», — наголосили в ЛОВА.

Там нагадали, що 7 квітня набрав чинності Закон від 24.03.2022 №2145-ІХ, який скасував проведення земельних торгів щодо прав оренди та спростив процедуру передачі в користування комунальних земель сільськогосподарського призначення. Також цим законом дозволено передавати в оренду ділянки постійними користувачами (окрім державних та комунальних підприємств) та передавати права землекористування без згоди власника ділянок.

x

Рекомендуємо

На Львівщині навчатимуть на операторів цивільного дрона

Професію оператора дрона можна здобути уже в двох профтехах Львівщини

У Львівській області на сьогодні у двох закладах профтехосвіти навчають нової спеціальності ...