Головна » Бізнес » Енергетика » На понад 80 АЗК «ОККО» встановлять сонячні електростанції
АЗК "ОККО" нової конструкції в Одесі з сонячними панелями замість даху
АЗК "ОККО" в Одесі з сонячними панелями замість даху / Фото: okko.ua

На понад 80 АЗК «ОККО» встановлять сонячні електростанції

Мережа «ОККО», якою володіє «Концерн Галнафтогаз» зі Львова, оголосила про намір найближчим часом встановити на понад 80 своїх автозаправних комплексах сонячні електростанції.

Компанія у своїй діяльності вже використовує енергію сонця. Так, в 2019 році на 7-поверховій будівлі головного офісу «Концерну Галнафтогаз» змонтували тисячу сонячних панелей, і тепер це вважається найбільшою фасадною сонячною електростанцією в Західній Україні.

Крім того, на сьогодні в мережі «ОККО» налічується вже 11 АЗК, де встановлено сонячні панелі. В їхньому числі АЗК нової конструкції, яку відкрили нещодавно в Одесі на вул. Пестеля, 2А. В ній сонячні панелі виконують роль даху. Загалом там було встановлено 316 панелей загальною площею покриття 622 кв. м, що коштувало «ОККО» більш як 2 млн грн. З їх допомогою АЗК зможе покривати до 70% власних потреб в електроенергії, а у найбільш сонячні дні — повністю.

«Новий автозаправний комплекс в Одесі унікальний і за дизайном, і за функціоналом. Ми бачили схожі заправки в Угорщині, інших державах Європи, але в Україні це перший такий об’єкт», — зазначив віце-президент мережі «ОККО» з розвитку й технічного забезпечення Олександр Гегедиш. За його словами, компанія так активно взялася за сонячну енергію, бо це, крім того, що вигідно з бізнесової точки зору, ще й дозволяє зберігати вичерпні ресурси — як в рамках компанії, так і в країні в цілому.

Як повідомили в прес-службі «ОККО», впродовж 2021 року в розвиток сонячних джерел енергозабезпечення мережа планує інвестувати понад 40 млн грн.

x

Рекомендуємо

Олександр Свіщов, львівський бізнесмен

Львівський бізнесмен Свіщов купує 50 га під Львовом

Львівський бізнесмен Олександр Свіщов купує 50 гектарів землі у селі Ямпіль під ...