Головна » Інше » У Брюховичах бізнесмена забили до смерті
Місце убивства бізнесмена Мечеслава Жеребецького у Брюховичах
Місце убивства бізнесмена Мечеслава Жеребецького / Фото: Нацполіція

У Брюховичах бізнесмена забили до смерті

Поліція розглядає дві версії убивства

Учора, 15 жовтня, в селищі міського типу Брюховичі, що біля Львова, зловмисники в масках скоїли розбійний напад на будинок, під час якого загинув його господар, інформує Нацполіція Львівської області.

Згідно з повідомленням, близько десятої години вечора на подвір’я приватного господарства увірвались бандити, зв’язали чоловіка і жінку, жорстоко їх побили і втекли. В результаті 61-річний власник будинку помер на місці.

Поліція не розкриває імені жертви. За повідомленням львівської преси, це місцевий бізнесмен Мечеслав Жеребецький, знаний тим, що займався земельними оборудками і виступав посередником у таких справах.

Жеребецький був власником низки бізнесів, в тому числі житлового комплексу «Брюховель». У Брюховичах мешкав на вулиці Отця Іздрика (див. мапу).

Інтернет-видання «Діло» з посиланням на власні джерела у бізнесовому середовищі зазначило, що напередодні Жеребецький продав нерухомість і вдома у нього було близько $180 000. Однак в поліції цю інформацію не підтверджують, пише Zaxid.net. За попередніми даними, продавши нерухомість, бізнесмен одразу розрахувався за борги і такої суми грошей додому не приносив. Відомо, що з будинку винесли близько $10-15 тис.

Джерело в Нацполіції уточнило «Ділу», що нападників було троє. Вони, за словами заступника начальника головного управління Національної поліції Львівщини Тараса Сабанюка, підстерегли дружину бізнесмена на подвір’ї. «Дружина вийшла на вулицю по своїх особистих справах. В цей момент злочинці підстерегли її, зв’язали і після цього вільно проникли в будинок. Ми бачимо те, що на потерпілому, власнику даного будинку, є тілесні ушкодження голови, так само є тілесні ушкодження в потерпілої. Зі слів самої потерпілої, тілесні ушкодження наносили руками і підручними матеріалами», — розповів Сабанюк в коментарі Suspilne.media.

58-річну жінку підприємця з Брюховичів злочинці сильно не били, зазначає Zaxid.net. Її зв’язали скотчем і залишили в альтанці, попередивши, щоб не чинила спротиву, якщо хоче жити. Після всього, за словами Сабанюка, жінка якимось дивом звільнилась, зателефонувала своїй дочці, а та вже викликала поліцію близько 2 години ночі 16 жовтня.

За цим фактом слідчі Шевченківського відділу за процессуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 відкрили кримінальні провадження за п.6, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) та ч.4 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

У поліції, як вдалось дізнатись Zaxid.net, розглядають дві версії вбиства — пограбування і помста.

До розшуку та затримання зловмисників задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини. Поліцейські проводять заходи для встановлення та затримання нападників.

Поліція звернулась з проханням до усіх, хто володіє інформацією, що допоможе встановити зловмисників, надавати її на лінію 102.