Головна » Статті » Як подолати стрес через фінансові труднощі. Поради від Facebook
Гаманець у лещатах

Як подолати стрес через фінансові труднощі. Поради від Facebook

Соцмережа Facebook дала своїм користувачам декілька порад щодо подолання стресу через фінансові труднощі з нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я, що відзначався у суботу, 10 жовтня.

Поради сформульовано не якимось там Марком Цукербергом, а, як зазначено в публікації, фахівцями. Хоча й не уточнено, якими саме.

Ось ці поради. Наводимо їх без змін.

Складіть план

Уміння розбиратися у фінансових справах — непростий, але важливий крок, який допоможе відчути контроль над ситуацією. Складіть бюджет для найнеобхідніших видатків, і це допоможе вам зрозуміти, яка додаткова підтримка вам потрібна.

Читайте також: «Домашня бухгалтерія» — програма для обліку особистих фінансів

Знайдіть ресурси й отримайте підтримку

Звернутися по допомогу може бути непросто, але є люди й організації, які готові допомогти. Пам’ятайте, що допомога може прийти з різних джерел: державних установ, приватних компаній, благодійних організацій або приватних осіб.

Дізнайтеся про різні графіки виплат

Борги можуть бути джерелом стресу. Дізнайтеся, чи існує можливість скласти інший план виплат або призупинити їх.

Зробіть перерву

Будь-хто може хвилюватися та відчувати тривогу через фінансові справи. За можливості робіть невеликі перерви та зосереджуйтеся на активності, яка приносить вам задоволення. Якщо стрес і відчуття тривоги починають вам заважати виконувати щоденні справи, рекомендуємо звернутися по емоційну підтримку.

*

Від «Прибутку»: як відомо, коронакриза завдала суттєвого удару по ринку праці. Багато українців залишились без роботи. Як підрахувала Державна служба зайнятості, за період карантину (з 12 березня по 31 серпня 2020 року) статус безробітного отримали 444,4 тис. громадян.

x

Рекомендуємо

Садовий повідомив підприємцям добру новину

Попри те, що комісія з надзвичайних ситуацій сьогодні на засіданні продовжила посилений ...