Головна » Інше » Синегнійна паличка у джерелах мінвод Трускавця відсутня – влада

Синегнійна паличка у джерелах мінвод Трускавця відсутня – влада

Синегнійна паличка у джерелах мінеральних вод курорту Трускавець відсутня, – заявила в інтерв’ю „Контекст-медіа” головний спеціаліст відділу розвитку рекреаційних зон та курортів Управління курортів та туризму Львівської облдержадміністрації Лариса Богінська.

Вона уточнила, що факт виявлення палички дійсно мав місце у І кварталі цього року, однак лише в одному бюветі, і на сьогодні забруднення вже усунене.

„Мало місце, що знайшли у бюветі №2. Не у всьому Трускавці! Після цього було винесено 5 постанов про тимчасову заборону експлуатації (бювета), промито повністю всі труби, проведена була дезінфекція. Було промито бактеризаційні установки та мінералопроводи. І вже після повторного лабораторного дослідження СЕС м.Трускавця та Трускавецької ГРЕС синегнійну паличку в мінеральній воді не виявили”, – сказала Лариса Богінська, наголосивши, що загалом було проведено 33 повторні проби води.

Дослідження стану мінеральних вод у Трускавці місцева санепідемстанція, за словами пані Богінської, проводить щороку. Зокрема, торік СЕС провела дослідження 167 проб мінводи, які за мікробіологічними показниками містили відхилення приблизно у 7%, що вважається у межах норми.

Раніше у львівській пресі (з посиланням на дані, озвучені 7 травня на засіданні Координаційної ради з питань розвитку санаторно-курортної сфери) повідомлялося, що у мінеральній воді Трускавця виявлено синегнійну паличку.

В районі курортів Трускавець і Східниця знаходиться 285 джерел мінеральної води. На свердловинах поблизу Трускавця добувають 7 типів (із 8-ми) бальнеологічних мінвод. Найбільше добувається мінеральна вода „Нафтуся”. Потужність її добування у районі Трускавця та Східниці становить 100 куб. метрів на добу, з них 37 куб. м добувається власне біля Трускавця.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...