Головна » Інше » „Газ України” відключила від газопостачання Ладижинську ТЕС компанії „Західенерго”

„Газ України” відключила від газопостачання Ладижинську ТЕС компанії „Західенерго”

Дочірня компанія „Газ України” НАК „Нафтогаз України” відключила від газопостачання Ладижинську теплоелектростанцію ВАТ „Західенерго” за борги. Про це сказано у повідомленні прес-центру ДК „Газ України”, надісланому для „Контекст-медіа”.

„У ВАТ „Західенерго” відключена Ладиженська ДРЕС”, – сказано у повідомленні.

У ньому сказано також, що через заборгування на сьогоднішній день від газопостачання відключені ВАТ „Дніпроенерго”, в структуру якого входить Криворізька ДРЕС, Придніпровська ДРЕС та Запорізька ДРЕС. У ВАТ „Центренерго” відключені Вуглегірська ДРЕС, а Трипільська ТЕС знаходиться в стадії відключення.

„Газопостачання вищезазначеним підприємствам буде відновлене лише при повному погашенні заборгованості за поточний рік”, – наголосив прес-центр ДК „Газ України”.

За його інформацією, процес відключення від газопостачання енергогенеруючих компаній „Газ України” розпочав 12 травня, після чергового невиконання компаніями зобов’язань щодо розрахунків за спожитий природний газ, а також несанкціонованого відбору газу понад встановлені ліміти.

Відтак станом на 14 травня 2003 року енергетичними підприємствами України з початку року було спожито понад 1,8 млрд. кубометрів природного газу загальною вартістю 511,9 млн. грн. При цьому, загальний рівень їхніх розрахунків з ДК „Газ України” склав 55,8%, в т.ч. ВАТ „Центренерго” розрахувалось на 48,3%, ВАТ „Західенерго” – на 55,9%, ВАТ „Дніпроенерго” – на 600,2%, ВАТ „Донбасенерго” – на 77,7%. Платежі було проведено банківськими коштами лише на 30%, решта – згідно з постановами Кабміну, в т.ч. за рахунок пільг і субсидій.

Як зазначив прес-центр ДК „Газ України”, заборгованість енергогенеруючих компаній з початку року складає 226,2 млн. грн. Основними боржниками є „Центренерго” (104,4 млн. грн.) та „Дніпроенерго” (65,4 млн. грн.).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...