Головна » Інше » Мінпаливенерго не втручатиметься у спір між НПК «Галичина» і Податковою

Мінпаливенерго не втручатиметься у спір між НПК «Галичина» і Податковою

Міністерство палива та енергетики України вважає за недоцільне втручатися у спір між Дрогобицьким нафтопереробним комплексом «Галичина» (Львівська обл.) і податковою службою.

Про це «Контекст-медіа» повідомили у Держдепартаменті нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Мінпаливенерго.

«Якщо підприємство відстоює свої права, то такі спори вирішуються в судах. Ми в це не вмішуємося», – сказав представник Держдепартаменту.

Мінпаливенерго також утримується від будь-яких коментарів з приводу накладення податковою міліцією наприкінці квітня арешту на майно НПК «Галичина». «Не знаю, чи тут можна щось коментувати», – сказала агентству працівниця прес-служби міністерства.

Утримуються від коментарів і на самій «Галичині», хоча ще місяць тому, 3 квітня, на прес-конференції її представники були відкриті до спілкування із пресою, коментуючи порушення 1 квітня цього року прокуратурою м.Дрогобича кримінальної справи за фактом підробки підписів перевіряючих в акті ДПА України від 9 серпня 2002 року «Про результати перевірки дотримання вимог законодавства про оподаткування АТ «НПК-Галичина» за період з 1 січня 2001 року по 1 квітня 2002 року, та окремо з питань сплати акцизного збору за квітень 2002 року» за ознаками ст.358 ч.1 КК України.

У жовтні 2002 року Податкова звинуватила НПК „Галичина” у несплаті акцизного збору на 180 млн. грн. за 2002 рік. Крім цього, в січні 2003 р. податкова міліція порушила кримінальну справу проти посадових осіб НПК „Галичина” по факту ухилення від сплати акцизного збору на суму 104,9 млн. грн.

Підприємство намагалося через суди оскаржити вимоги про виплату цих податків, і йому вдалося через суди добитися зменшення суми претензій Податкової до 138 млн. грн. На початку березня представник „Галичини” повідомив, що прокуратура Дрогобича порушила кримінальну справу за фактом підробки підписів в акті виконаної в серпні 2002 р. перевірки підприємства.

Податкова відкинула можливість підробки підписів, заявивши, що вони справжні.

30 квітня на прес-конференції у Києві заступник голови ДПАУ-начальник слідчого управління Податкової міліції Микола Джига повідомив, що Податкова міліція наклала арешт на майно НПК «Галичина» у зв’язку зі звинуваченням у несплаті підприємством податків. М.Джига також підтвердив раніше заявлені ДПА звинувачення „Галичини” у несплаті акцизного збору.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...