Головна » Інше » Вивіз цінних відходів за територію Львівської області заборонять

Вивіз цінних відходів за територію Львівської області заборонять

Рішення про заборону вивозу ресурсу цінних відходів за територію Львівської області прийняли 15 травня у Львові учасники регіональної науково-практичної конференції-виставки „Інноваційно-інвестиційні технології переробки ресурсу цінних відходів”.

Про це „Контекст-медіа” повідомив президент асоціації „ГалАвто”, яка виступила одним із організаторів конференції, Василь Срібний.

„Основне питання – заборонити вивіз ресурсу цінних відходів за межі області. А повністю щоб вони використовувалися нашими підприємствами для випуску промислової продукції”, – сказав він.

На конференції також, за словами Василя Срібного, було вирішено підготувати перелік проблем, які виникають при переробці відходів, і передати його науковим організаціям для опрацювання шляхів їх розв’язання. Триватиме підготовка переліку близько трьох місяців.

Президент „ГалАвто” підкреслив, що на сьогодні масовий вивіз цінних відходів за межі Львівщини є дуже болісною проблемою: „Ви, мабуть, добре знаєте, що увесь час з області все вивозиться – від металобрухту і кінчаючи іншими цінними відходами. Наприклад, в минулому році в перерахунку на чистий метал (з області) було вивезено 100 тонн нікелю з акумуляторів. Україна не є видобувною по кольорових металах, і Львівська область в тому числі, тому є дуже важливим на сьогоднішній день, щоб ці відходи, які ми можемо переробити у товарну продукцію, не вивозилися”.

Василь Срібний притримується думки, що необхідно докладати максимум зусиль для того, щоби у виробництві використовувалося якомога більше вторинної сировини і мінімум первинної.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...