Головна » Інше » У І кварталі залучені банківськими установами Львівської області кошти зросли на 12% – до 2,1 млрд. грн.

У І кварталі залучені банківськими установами Львівської області кошти зросли на 12% – до 2,1 млрд. грн.

За січень-березень 2003 року залучені банківськими установами Львівської області кошти зросли на 11,8% – до 2 111,8 млн. грн., – повідомив „Контекст-медіа” в.о. начальника управління Національного банку України у Львівській області Іван Гаврилець.

Більш високими темпами, за його словами, у першому кварталі зростали залишки коштів на поточних рахунках – на 16%, у той час, як кошти на строкових рахунках збільшилися на 9,6%.

У структурі залучених коштів (станом на 1.04.2003) майже 70% становили вклади та депозити населення.

„Стабільний приріст впродовж останніх років коштів фізичних осіб, – зазначає Іван Гаврилець, – свідчить про збереження та зміцнення довіри населення до банківської системи”.

В.о. начальника управління НБУ уточнив, що вклади та депозити населення протягом першого кварталу зросли на 11,1% і на 1 квітня становили 1 474,2 млн. грн. Причому вищими були темпи приросту коштів населення у ВКВ (зросли на 14,2%). Кошти фізичних осіб у національній валюті зросли на 7,5%.

Залучення коштів банківськими установами області, як зазначив Іван Гаврилець, здійснювалося при одночасному поступовому зниженні їх вартості. „Так, середньозважені відсоткові ставки за банківськими депозитами у національній валюті в області протягом І кварталу поточного року знизились з 11% на початок року до 5,9% у березні”, – сказав він.

На загальну ціну залучених коштів у національній валюті, як пояснив І.Гаврилець, значною мірою впливали відсоткові ставки по строкових депозитах населення (враховуючи їх високу питому вагу у формуванні ресурсної бази банківської системи області). Середня вартість цих депозитів упродовж кварталу знижувалась з 15,7% до 14,7%.

Середньозважені відсоткові ставки по депозитах в іноземній валюті упродовж січня-березня становили 7,1%.

У Львівській області нараховується (станом на 1 квітня 2003) 79 банківських установ, з яких 5 – юридично самостійні банки (АТ „Кредит Банк (Україна)”, ВАТ СКБ „Дністер”, АКБ „Електрон Банк”, ВАТ „Банк Універсальний” та АКБ „Львів”).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...