Головна » Бізнес » Нерухомість » Міністр юстиції хоче збути інвестору всі тюрми Львова
Львівське СІЗО
Львівське СІЗО

Міністр юстиції хоче збути інвестору всі тюрми Львова

Не тільки споруду Львівського СІЗО, але також і тюрми на Шевченка та Хуторівці у Львові можна було б продати інвестору, вважає міністр юстиції Денис Малюська.

Такими своїми міркуваннями він поділився в інтерв’ю на радіо «НВ» сьогодні, 12 червня.

«В нас є гарні перспективи по Львову. Там в межах міста є одразу три (тюремні) установи, і одну-дві з яких, або навіть усі три ми потенційно можемо поміняти інвестору зараз, за існуючим законодавством. Або, якщо наші ініціативи будуть підтримані парламентарями, просто продати, що ще ліпше для нас», — сказав міністр.

Натомість, у Львові, за словами міністра, збудують нову тюрму. Однак, на уточнююче запитання радіоведучого, чи буде ця тюрма модерновою, як в розвинутих країнах, Денис Малюська відповів, що з «нуля» на голій земельній ділянці будувати тюрму дуже дорого. Заклад на 1000 в’язнів коштуватиме приблизно $100 млн.

«Стільки коштів ми не готові витрачати на ці історії», — зізнався він.

З його слів стало зрозуміло, що під будівництвом нових тюрем він має на увазі реконструкцію, капітальний ремонт уже існуючих приміщень, які, вочевидь, будуть визнані придатними для влаштування в них закладу подібного штибу. Тобто такі, що забезпечені необхідною інфраструктурою — водо- та електропостачанням, каналізацією, тощо.

На запитання, як саме виглядатимуть ці нові тюрми, міністр відповів: «Проектну документацію ми ще не почали готувати. Власне, це буде зрозуміло тоді, коли в нас буде зрозумілий інвестор і зрозуміле фінансування».

Ще трохи цифр. Площа Львівського СІЗО становить 1,5 гектара, Львівської виправної колонії №48 (вул. Хуторівка, 2) та Личаківської виправної колонії №30 (вул. Шевченка, 156) — понад 10 гектарів кожна.

x

Рекомендуємо

Нафтобаза

Польська Unimot хоче відновити проект з будівництва нафтобази на Львівщині

ТОВ «Унімот Україна», дочірня фірма польської компанії Unimot, має намір відновити проект ...