Головна » Бізнес » «Люди доведені до відчаю». Підприємці взяли в облогу Львівську міську раду
Пікет під Львівською міськрадою підприємців, що торгують одягом і взуттям

«Люди доведені до відчаю». Підприємці взяли в облогу Львівську міську раду

Сьогодні, 12 травня, під стінами Львівської міської ради відбувся масовий пікет підприємців, які торгують одягом та взуттям.

За даними організаторів, участь в заході взяли 300-400 львівських підприємців. Кореспондент «Прибутку», який прибув на місце дещо пізніше, нарахував менше сотні пікетувальників.

Дехто з них тримав в руках білі прапори з написом «Львів #saveФОП», а в частини аналогічні написи були на захисних масках.

У натовпі пікетувальників, поряд з організаторами, був помічений активіст Остап Стахів.

Як повідомила в ефірі телеканалу «112 Україна» підприємиця Кетіно Ревлюк, торгівці одягом і взуттям не розуміють, чому їм й далі заборонено працювати, тоді як всім іншим бізнесам у Львові дозволили відкритися.

«Не можемо зрозуміти, чому заборонено працювати підприємцям, які продають одяг і взуття. Це досить великий прошарок. Люди доведені до відчаю», — сказала вона.

Підприємців «підігріла» новина, що сьогодні зранку комісія ТЕБ та НС на черговому засіданні дозволила вийти з карантину перукарням, салонам краси та стоматологічним кабінетам.

Відтак вони висунули вимогу, щоб їм також негайно дали змогу працювати. Голова Ліги підприємців України Владислав Орлов під час зустрічі з заступником мера Андрієм Москаленком, який вийшов до пікетувальників, закликав, щоб міська комісія ТЕБ та НС провела термінове засідання і прийняла на ньому рішення, яке б легітимізувало діяльність магазинів одягу та взуття. Інакше, пригрозив він, підприємці з-під Ратуші не підуть.

Москаленко відповів, що імунологи та інфекціоністи не радять поки що відкривати взуттєві та крамниці з одягом.

Зі слів міського голови Львова Андрія Садового, магазинам одягу та взуття, можливо, дозволять відкритися після 15 травня.

x

Рекомендуємо

Міські залізничні каси у Львові

У Львові відкриють книжковий магазин в колишніх залізничних касах

У мерії Львова обрали видавництво, яке отримає можливість створити книгарню у колишніх ...