Головна » Бізнес » Енергетика » Британці призупинили видобуток нафти у Львівській області
Насос-качалка нафти
Верстат-качалка нафти / Фото: facebook.com/cadoganukraine

Британці призупинили видобуток нафти у Львівській області

Британська нафтогазова компанія Cadogan Petroleum тимчасово зупинила видобуток нафти в Україні.

Про це «Прибуток» повідомила прес-служба українського офісу Cadogan Petroleum.

Британці, як сказано у повідомленні, змушені були це зробити, оскільки Державна служба геології і надр України не продовжила їм спецдозвіл на промисел на Блажівському нафтовому родовищі у Львівській області, де вони ведуть свою діяльність.

Дозвіл їм видали свого часу на 20 років, але 18 листопада ц.р. його термін завершився.

«Ми маємо підтримку від місцевої влади та громад, де працюємо. Компанія має усі проміжні схвалення. 18 листопада завершилась дія спецдозволу, проте рішення Держгеонадр досі немає, — бідкається генеральний директор українського офісу Cadogan Petroleum Андрій Білий. — Компанія вимушена тимчасово зупинити видобуток нафти на початку кризового зимового періоду».

В Cadogan Petroleum зазначають, що їхнє дочірнє підприємство «Юсенко Надра» подало заявку до Дергеонадр на продовження спецдозволу на розробку родовища за п’ять місяців до того, як завершився термін дії попереднього. У жовтні Львівська обласна рада позитивно проголосувала за надання спецдозволу компанії. І тепер все впирається в Держгеонадра.

Компанія заявляє про готовність відновити виробництво одразу після отримання спецдозволу.

Cadogan Petroleum — британська незалежна нафтогазова компанія, що котирується на Лондонській фондовій біржі та працює в Україні з 2006 року. Компанія займається проведенням геологічної розвідки та експлуатації ліцензійних ділянок в Україні. Поточна виробнича діяльність компаній групи Cadogan зосереджена на двох ділянках передкарпатського прогину, що розташовані у Львівській області.

x

Рекомендуємо

Електричні генератори у Львові

Компенсацію за придбані генератори отримали майже 400 львівських підприємців

За останніми даними, Львівська міська рада доклалась до придбання електрогенераторів для 377 ...