Головна » Бізнес » Туризм » За півроку Львів відвідало 1,2 мільйона туристів
Вид Львова з Високого замку

За півроку Львів відвідало 1,2 мільйона туристів

Потік туристів до Львова зріс на 16,5% за перше півріччя 2019 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року — до 1 млн 240 тис осіб.

Про це йдеться в інфографіці з туристичною статистикою, яку оприлюднила сьогодні прес-служба Львівської міськради.

Трохи більше половини туристів — 50,2% — відвідали Львів уперше.

Звідки приїхали? За даними Центру туристичної інформації, до них найчастіше звертались туристи з України — 29,6%. У топі країн також Польща — 25,2%, Білорусь — 7,7%, Туреччина — 7%, Німеччина — 6,3%, Велика Британія — 5,6%, Литва — 4,7% та США — 2%.

Туристи з Росії в топ не потрапили, хоча колись на них припадала відчутна частка в’їзного туризму. Як повідомила «Прибуток» керівник Центру туристичної інформації Лідія Федчук, після російської агресії туристів з Росії у Львові різко поменшало, і так тривало кілька років поспіль, проте останнім часом спостерігається зростання кількості російських туристів.

Однак це все-таки дуже незначна кількість. Усього якихось 0,2-0,3%.

— За півроку до нашого Центру звернулось 104 громадяни Росії. Для порівняння, поляків за цей же час було 9472», — зазначила Лідія Федчук.

За її словами, росіяни поводяться у Львові ввічливо. Як правило, вони тут не вперше, і приїздять провідати своїх родичів.

Чим займаються туристи у Львові? Здебільшого проводять час в кафе/кав’ярнях/ресторанах (83%). До топу активностей входять такої самостійні прогулянки містом (76%), відвідування закладів культури (65%), шопінг (58%). Екскурсіям у супроводі гіда віддають перевагу 27% опитаних туристів. 14% відвідують концерти, фестивалі. 10% навідуються у розважальні заклади. І лише 7% туристів під час візиту до Львова беруть участь в ділових зустрічах.

Скільки грошей витрачають? В середньому витрати одного туриста протягом дня складають 77 євро (торік було 75 євро).

Де проживають? 32,6% туристів при приїзді до Львова поселяються у готель. 30,61% надають перевагу апартаментам, а 26,5% — хостелам.

Скільки заробив Львів на туристах? За І-ше півріччя ц.р. у Львові було зібрано 3,3 млн гривень туристичного збору, що на 19,1% більше, ніж за цей же період торік. Це ті гроші, які надходять безпосередньо в міський бюджет.

Інфографіка про підсумки туристичного півріччя у Львові

Інфографіка Львівської міськради

Читайте також:

Чим займаються туристи у Львові (інфографіка)

x

Рекомендуємо

Озброєні автоматами українські піхотинці

У 2022 році надходження військового збору на Львівщині зросли на понад 50%

У 2022 році у Львівській області надходження військового збору склали 1 950,6 ...