Головна » Влада » У Зеленського з’явився намісник у Львівській області
Селфі Маркіяна Мальського з Майклом Щуром
Маркіян Мальський (справа) та Майкл Щур (зліва) / Фото: facebook.com/malskyym

У Зеленського з’явився намісник у Львівській області

Кабінет міністрів підтримав запропоновані президентом Володимиром Зеленським кандидатури голів восьми обласних державних адміністрацій, в тому числі й Львівської.

Про це «Прибуток» повідомили в Адміністрації президента, посилаючись на рішення, прийняте на засіданні уряду сьогодні, 26 червня.

Таким чином, головою Львівської ОДА став Маркіян Мальський.

Друзі та френди засипали «свіжоспеченого» губернатора привітаннями на його сторінці у Facebook.

Привітання Маркіяна Мальського з призначенням головою Львівської облдержадміністрації

Маркіяну Мальському 34 роки. Він — керівник Західноукраїнського відділення об’єднання «Арцінгер» та почесний консул Австрії у Львові. Докторант Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка. Має освіту економіста-міжнародника та юриста. Починав кар’єру помічником адвоката, був юристом на кількох приватних підприємствах, асистентом кафедри теорії та філософії права НУ «Львівська політехніка».

Нагадаємо, чутки про ймовірне призначення Мальського головою ЛОДА з’явились пару тижнів тому. Мальський тоді підтвердив, що йому запропонували бути намісником Зеленського на Львівщині, проте він відмовився від цієї пропозиції, посилаючись на сильну зайнятість.

Згодом Зеленський на своїй ФБ-сторінці оприлюднив трьох кандидатів на крісло голови Львівської облдержадміністрації — окрім Мальського, ще Дениса Шмигаля, керівника ДТЕК Бурштинської ТЕС, та Максима Козицького, директора «Еко-Оптіма», і запропонував мешканцям Львівщини обрати з-поміж них кращого. Більшість проголосували за Мальського, після чого він передумав і оголосив про свою готовність очолити Львівщину.

Раніше Зеленський звільнив Олега Синютку з посади голови Львівської ОДА.

x

Рекомендуємо

На Львівщині навчатимуть на операторів цивільного дрона

Професію оператора дрона можна здобути уже в двох профтехах Львівщини

У Львівській області на сьогодні у двох закладах профтехосвіти навчають нової спеціальності ...