Головна » Інше » У Золочеві офіційно відкрили відреставровану вокзальну станцію

У Золочеві офіційно відкрили відреставровану вокзальну станцію

Сьогодні у Золочеві (Львівська область) відбулося офіційне відкриття відреставрованої вокзальної станції.

Реставраційні роботи на станції виконувала група робітників з Тернополя. Робота тривала з лютого цього року.

Начальник Львівської залізниці Богдан Піх повідомив, що на реставраційні роботи на залізничній станції м. Золочів було витрачено 4 млн. грн. із бюджету Львівської залізниці.

”Ми стараємося в комплексі підходити до всіх наших залізничних споруд, тому, крім самого приміщення вокзалу, було реставровано також пост електричної централізації, виробничі приміщення, а також кафе на станції, яке буде передано в оренду”, — повідомив Богдан Піх.

Він також розповів, що станція тепер обладнана новітньою системою обслуговування пасажирів „Ексрес-УЗ”, яка діє зараз по всій Україні, і за допомогою якої квитки можна придбати за 3-5 хв.

Начальник станції м.Золочів Зиновій Волинець повідомив, що умови праці на новій станції є значно кращими і відповідають сучасним вимогам. Він також повідомив, що на станції на даний час працює 30 залізничників.

У відкритті станції також взяли участь міський голова Золочева Ілля Тимків, голова Львівської ОДА Олександр Сендега та голова Львівської обласної ради Михайло Сендак.

Реконструкція залізничної станції у Золочеві, як повідомляло агентство, завершилася наприкінці весни. Урочисте відкриття станції було заплановане на 2 червня, однак було перенесене, оскільки міністр транспорту України Георгій Кірпа не мав змоги на нього прибути. Очікувалось, що Г.Кірпа обов’язково візьме участь у відкритті станції в Золочеві.

На Львівській залізниці загалом діє 354 станції (348 виконують пасажирські операції) і 21 вокзал (6 на самостійному балансі).
Львівська залізниця здійснює перевезення вантажів і пасажирів територією 7 областей Західної України – Львівської, Рівненської, Тернопільської, Волинської, Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської.

Через Львівську залізницю проходить залізничне транспортне сполучення з країнами Західної та Південної Європи через Польщу, Словаччину, Угорщину, Молдову, Румунію, з країнами Прибалтики через Білорусь.

За підсумками діяльності у 2002 році Львівська залізниця отримала 40,102 млн. грн. чистого прибутку (у порівнянні з 2001 р. прибуток зріс на 67,3%).

За минулий рік Львівська залізниця відправила 21,425 млн. т вантажів (у 2001 р. – 21,416 млн. т). Пасажирообіг за цей же період склав 5,866 млн. пас-км (2001 р. – 5,728 млн. пас-км).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...